Stad Brussel geeft toelating voor sit-in Movement X

Abou Jahjah, voorzitter van Movement X, tijdens een vorige sit-in op de Grote Markt in Antwerpen.
BELGA Abou Jahjah, voorzitter van Movement X, tijdens een vorige sit-in op de Grote Markt in Antwerpen.
Brussels schepen Philippe Close (PS) heeft goedkeuring gegeven aan de sit-in die Movement X op paasmaandag wil houden aan het hoofdkwartier van de N-VA, na een gunstig advies van de Brusselse politie. Als er iets gebeurt, is het in de eerste plaats Movement X zelf die instaat voor de ordehandhaving. Dat meldt Joke Ral, de woordvoerster van de schepen.

Gisterennamiddag heeft de Brusselse politie samengezeten met Dyab Abou Jahjah, de voorzitter van Movement X. Na een gunstig advies geeft schepen Close, die in afwezigheid van Yvan Mayeur optreedt als plaatsvervangend burgemeester, de toelating voor de sit-in. Die vindt plaats op paasmaandag om 14 uur ter hoogte van het N-VA-hoofdkwartier aan de Koningsstraat 47.

"Er zijn geen speciale veiligheidsmaatregelen voorzien. Abou Jahjah sprak van een rustige, ludieke actie, waar ook gezinnen met kinderen op welkom zijn. Als het toch tot incidenten komt, is het in eerste instantie aan Movement X zelf om maatregelen te nemen. Als dat niet voldoende is, staan de ordediensten steeds paraat", aldus Joke Ral.

Er zijn geen speciale maatregelen voorzien. Abou Jahjah sprak van een rustige, ludieke actie, waar ook gezinnen met kinderen op welkom zijn

Joke RalReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.