Staat legt zich nog niet neer bij fraudezaak Beaulieu

In juli 1999 vierde Roger De Clerck zijn 75ste verjaardag. Onder meer Margaret Thatcher en George Bush senior kwamen mee vieren in Wielsbeke.
UNKNOWN In juli 1999 vierde Roger De Clerck zijn 75ste verjaardag. Onder meer Margaret Thatcher en George Bush senior kwamen mee vieren in Wielsbeke.
Volgens Carl Raeymaekers, de advocaat van de Belgische staat, is de strafzaak tegen de textielgroep Beaulieu nog niet van de baan. Dat laat hij vandaag weten in een reactie aan de VRT.

Een rechter in Kortrijk had in juni geoordeeld dat de rechten van de verdediging in de zaak geschonden waren omdat de behandeling van de fraudezaak te lang heeft aangesleept. De rechtbank had Roger De Clerck, de stichter van Beaulieu, ook een schadevergoeding van 22.500 euro toegekend. De Belgische staat had daartegen geen beroep aangetekend.
 
Volgens de advocaat van De Clerck betekende dat meteen ook dat de strafzaak tegen zijn cliënt van de baan is, maar de advocaat van de Belgische staat ziet dat anders. "De burgerlijke rechter heeft gezegd dat hij niet kan tussenkomen in de strafprocedure. Dus de vraag van meneer De Clerck aan de burgerlijke rechter om de strafprocedure te stoppen, heeft de burgerlijke rechter afgewezen. De strafprocedure zelf blijft dus bestaan", zegt Raeymaekers.

Een andere betrokken partij, de familie Khatchadourian, heeft wel beroep aangetekend. De vroegere zakenpartners van Roger De Clerck kregen elk een schadevergoeding van 15.000 euro toegewezen, maar ze willen dat de strafprocedure meteen wordt stopgezet. (belga/sps/adv)

UNKNOWN