Sporen tussen Leuven en Haacht weer vrij na persoonsongeval

BELGA
Op de spoorlijn Leuven-Haacht zijn sinds 21.40 uur opnieuw twee sporen vrij. Dat meldt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. Door een persoonsongeval in Tildonk, een deelgemeente van Haacht, waren sinds ongeveer 18.00 uur de twee sporen versperd. De passagiers van de trein die bij het ongeval betrokken was, moesten geëvacueerd worden en de NMBS legde vervangbussen in. Om 19.40 uur was al één spoor vrijgegeven.

Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur aan het station van Hambos en de trein kwam even verderop tot stilstand, aan een overweg in de Kapelleweg. De passagiers konden de trein eerst niet verlaten maar werden nadien toch geëvacueerd.

Door het ongeval was de spoorlijn Leuven-Haacht, die ook de verbinding maakt met Mechelen en Dendermonde, volledig onderbroken en de NMBS legde vervangbussen in.

Om 19.40 uur werd één van de twee sporen vrijgegeven en de verwachting is dat het tweede spoor rond 21.00 uur zal vrijgemaakt zijn. "Eén en ander heeft wel voor flinke vertragingen op die spoorlijn gezorgd en die zullen zich nog de hele avond laten gevoelen", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.