Spoorwegpersoneel gaat 48 uur lang staken van 10 tot 12 juli

Photo News
De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) heeft vandaag bevestigd dat het aangesloten spoorwegpersoneel effectief gaat staken van 3 uur 's nacht op 10 juli tot 3 uur 's nachts op 12 juli. Dat bevestigt HR-Rail, de personeelsdienst van de NMBS. Dat heeft de vakbond beslist nadat het geen akkoord bereikte met de directie in het dossier over de herwaardering van de treinbestuurders.

De verzoening dinsdag heeft geen akkoord opgeleverd, bevestigt ook HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. De OVS had de directie gevraagd "het akkoord tussen de directie en de twee erkende bonden over de herwaardering van de treinbestuurders van de agenda van de NPC van 11 juli aanstaande te halen", klonk het eerder. "We eisen dat opdat we ons terug allen rond de tafel kunnen zetten."

Een verzoeningspoging daarover leverde echter niets op. "De directie ging niet op ons verzoek. We betreuren die beslissing", aldus de vakbond.

Ook he
t Autonoom Syndicaat van TreinBestuurders (ASTB) deed eerder al een stakingsaanzegging voor een staking die zou aansluiting op die van OVS, van 12 juli om 3 uur tot 14 juli om 3 uur. De stakingsaanzegging van het ASTB is echter niet toegelaten door HR Rail, waardoor voor de reiziger de hinder dus beperkt zou blijven tot maximaal twee dagen. Bij elke actie wordt nu ook de minimale dienstverlening opgestart.

SNCB: Grève sur le rail des syndicats CGSP et ACOD - NMBS: Spoorstaking van de spoorbonden CGSP en ACOD (28-30/06) - Le service minimum sera appliqué pour la première fois - De minimale dienstverlening zal voor de eerste keer worden geactiveerd

Antwerpen 29/06/2018
pict. by Bert Van den Broucke © Photo News
Photo News SNCB: Grève sur le rail des syndicats CGSP et ACOD - NMBS: Spoorstaking van de spoorbonden CGSP en ACOD (28-30/06) - Le service minimum sera appliqué pour la première fois - De minimale dienstverlening zal voor de eerste keer worden geactiveerd Antwerpen 29/06/2018 pict. by Bert Van den Broucke © Photo News86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roger geens

  Men mag wel eens publiek maken hoeveel die harde werkers op en aan het spoor verdienen en welke voordelen allerhande hen in de schoot worden gegooid ,dan zouden sommigen hun mond nogal open vallen .In India hebben ze "kastes " en paria's ,treinbestuurders enz zijn geen paria's maar verwende kinderen .

 • peter colson

  Mensen die beweren dat ze staken tegen deze regering hebben dan nog nooit met de trein gereden. Ik gebruik de trein al 34 jaar voor mijn werk en heb niet 1 jaar geweten dat ze niet staakten. Ze staakten dus tegen elke regering. Volgens mij spreken ze in he begin van het jaar af hoeveel keren ze gaan staken. Een reden zullen ze dan wel in de loop van het jaar wel vinden.

 • Louis Heyens

  Privatiseren, het toverwoord !!! Schaf de helft van de treinen af en maak de tickets dubbel zo duur en dan eens zien wie er gaat roepen en tieren ... want DAT is wat men doet (lees eens over de situaties die er na een privatisering ontstaan of praat eens met de mensen die dit al meegemaakt hebben).

 • Kamiel De Grootte

  het zijn de machinisten die willen staken en misschien 20% zal wel meevallen

 • Eddy Michiels

  Beste Bene, ze weten eigenlijk niet meer waar ze voor staken bij de NMBS en als het daar dan toch zo slecht is, wie houdt ze tegen om in de privé te gaan werken. Ze moeten er dan wel bijnemen dat er daar niet wordt gestaakt om een muggescheet of als ze goed weer geven. Daar is het werken voor loon. Geef het in handen van de privé en die cinema zal niet lang meer duren van die luie vakbondsmensen.