Spoorverkeer weer normaal na defecte trein in Brussel-Noord

BELGA
Het spoorverkeer kan vanavond weer normaal verlopen op het Brusselse net. Een defecte trein in het station Brussel-Noord had er deze namiddag voor gezorgd dat twee sporen buiten dienst waren. Maar die trein is inmiddels weer weg en alle sporen zijn weer in gebruik, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vanavond.

Volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit is de toestand in Brussel-Noord weer volledig normaal sinds 19.10 uur. Als gevolg van de defecte treinen waren er wel kleine vertragingen tijdens de avondspits, klinkt het nog.

De NMBS moest deze namiddag verschillende treinen omleiden of beperken door het defect aan de trein. Door een ander probleem met de signalisatie in Brussel-Noord moesten er bovendien enkele piekuurtreinen afgeschaft worden.

De defecte trein was een werktrein van Infrabel. Er zaten dus geen reizigers geblokkeerd.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Hom

  Regelrechte schande om mensen te gijzelen in snikhete trein richting zottegem van 16:15 in zuid ... De ICT trein van 16:39 richting Oostende is ons onderweg naar denderleeuw voorbij gereden en nu staan we hier al 20min stil met gesloten deuren..... geen communicatie. ....schande schande schande

 • dirk vervaeke

  Ik geloof er niet veel van. Een verdoken staking of last van de warmte?

 • Marc Van Caekenberghe

  Och, iedere dag is het wel prijs. Dit is een kwestie van materieel en onderhoud.

 • Christa Coppens

  Ja .... Jaar in, jaar uit.... Altijd zelfde zever. Reizigers zijn het kotsbeu!! Nmbs is gewoon belachelijk! Dan mensen aanraden voor openbaar vervoer te nemen... Laat me niet lachen komaan

 • Daniel Plas

  Oud materiaal slecht onderhoud enz... De goederentrein in panne op spoor 5, getrokken door een lokomotief diesel uit 1954. Dat de treincontrole deze door de noord-zuid verbinding laat rijden is voor mij een raadsel.