Spoorlopers leggen half uur treinverkeer plat op Noord-Zuidas: pak vertragingen

foto ter illustratie
BELGA foto ter illustratie
Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidas is deze ochtend zwaar verstoord door spoorlopers tussen Brussel-Zuid en Brussel-Centraal. Dat meldt Infrabel. Om 7.30 uur werd het treinverkeer daardoor stilgelegd, en om 8 uur werd het hernomen. 

"Dit alles gebeurde natuurlijk op het meest ongelukkige moment op de meest ongelukkige plaats", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "We zullen dus nog enkele uren rekening moeten houden met vertragingen tot een half uur."
De politie is tussengekomen, maar Petit heeft er nog geen zicht op of de spoorlopers ook opgepakt werden. 
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • armand mudah

  groot gelijk theo en ben gewoon doorrijden en ruitewissers opzetten zelfde als stakers de sporen blokeren gewoon vertrekken ze zullen wel opzijgaan ze weten maar al te goed dat die trein niet meer kan stoppen eens hij rijd

 • Lea Van Heybeeck

  Hoe is het mogelijk dat al deze toestanden hier in Belgie maar blijven aanslepen? In andere buurlanden is dit toch niet? Hier loopt blijkbaar alles steeds in chaos, iedereen doet hier zijn goesting en niemand heeft er nog impact op!

 • Theo van Dijk

  Zulke lui sporen niet.

 • Karine Roeland

  Trein zal weinig hinder ondervinden bij het verder rijden, de spoorlopers zullen het geen tweede maal (kunnen) doen. Leuk voor de andere mensen, omdat enkele idioten zich idioot gedragen, duurt de treinrit wat langer. Wat als je een aansluiting mist dankzij die idioten? Efkens een uur of twee te laat op je werk komen?

 • guido vermeyen

  Geef ze werk als spoorlegger als alternatieve straf, met een paar rails en biels op hun bult gaan ze van hun leven niet meer spoorlopen..tenzij dat ze dat werk graag doen natuurlijk. En toeterblazer als er een trein afkomt...ook mooie job, lichter werk...