Spoorhinder tussen Brussel en Leuven door grondverzakking in Diegem

photo_news
Het spoorverkeer tussen Brussel en Leuven is verstoord door een grondverzakking in Diegem. Rond 15.00 uur was maar op twee van de vier sporen treinverkeer mogelijk, maar een uurtje later waren alle sporen weer berijdbaar. 

 De grondverzakking vond plaats aan een brug in de Kuregemstraat, maar na onderzoek werd duidelijk dat die stabiel blijft. Dat zegt de hoofdcommissaris van politiezone VIMA. 

Aanvankelijk werden sommige treinen omgeleid via Hofstade en Haacht, maar daar kwam omstreeks 16.00 uur een einde aan. Reizigers moeten wel nog rekening houden met gevolgvertragingen. "Nu gaat het nog om vertragingen van ongeveer 15 minuten", zegt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat nog weten dat door de grondverzakking de uitvoegstrook ingekort is voor het verkeer vanuit Brussel dat de binnenring wil nemen naar Luik, Namen en Waterloo.

"Momenteel kan het verkeer nog overal geraken, maar het zou kunnen dat de verbinding met de binnenring zal worden afgesloten", zegt woordvoerder Anton De Coster. De grondverzakking, die veroorzaakt werd door een onderspoeling, vond plaats onder de A201, waar de spoorweg en een wandelpad liggen. Door het incident is een pijler voor een stuk bloot komen te liggen. "Onze mensen zijn ter plaatse om vaststellingen te doen en te bepalen hoe ernstig de schade is", aldus De Coster. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  En weeral wordt de NMBS geviseerd. Cor Vermonden, het is andersom. Het is door de verzakking dat er vertraging is. Ook door spoorlopers, zelfmoorden, pannes, enz. En een ander begint dan weer over belastingen te zagen. Mensen toch!

 • Rik Bogaert

  Hoe ver zijn we in het jaar? Inderdaad, en t is alweer prijs! Wat een janboel toch die nmbs! We zullen rap weer wat belastingen mogen betalen voor een donatie van de regering aan nmbs. Of zou het voor een loonsverhoging zijn voor de CEO?

 • cor vermonden

  Het is ook om door de grond te zakken bij het spoor met al die vertragingen en annuleringen.

 • Yannick Plum

  De fans van de cyclocross zullen teveel op de sporen hebben gezeken vorige zaterdag