Spookrijder kritiek na klap op E403 in dichte mist

De spookrijder botste met zijn bestelwagen frontaal op vrachtwagen.
Lieven Samyn De spookrijder botste met zijn bestelwagen frontaal op vrachtwagen.
Op de snelweg E403 in Izegem is rond half vijf vannacht een spookrijder levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. In de dichte mist knalde de man met zijn bestelwagen frontaal op een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. 

Het ongeval gebeurde tussen de op- en afritten van Roeselare-Izegem en Roeselare Haven. Even voordien was bij de federale wegpolitie de melding van een spookrijder binnengelopen. De man met de bestelwagen reed de verkeerde richting uit. Op het rechter rijvak richting Brugge kwam het al snel tot de frontale klap. 

De man liep levensgevaarlijke verwondingen op, de chauffeur en een passagier van de vrachtwagen raakten slechts lichtgewond. Na de klap kwamen beiden voertuigen aan de linkerkant van de snelweg tegen de vangrail terecht. 

Hoogstwaarschijnlijk speelde de dichte mist een rol bij de verkeerde inschatting van de spookrijder. De mist zorgde voor een heel beperkte zichtbaarheid. Door het ongeval was één van de twee rijstroken richting Brugge afgesloten voor alle verkeer. 
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • armand mudah

  Alex Térieur, in dikke mist hebben zie je gewoon geen verkeersborden en wegmarkeringen meer ? en hoe weet je dan dat je nog op de weg zit ? zal ik je eens een tip geven hoe je zelfs met je ogen dicht weet of je een oprit in de juiste richting neemt ? de juiste is die richting waarin je je stuur naar rechts draait moet je je stuur naar links draaien zit je op de afrit

 • Frans Van Hoyweghen

  Als ik vroeger door dikke mist moest en ik kon enkel de witte lijnen zien naast mij op de grond, dat paste ik mijn snelheid aan zelfs tegen 30 per uur.

 • Jan Van Rompaey

  Maak de opritten zo eenvoudig dat missen niet meer kan.

 • romy verhove

  Gecondoleerd zeggen we dan ja,sterke aan familie en naasten .

 • Ed Toer

  Kan niet anders de wirwar aan verkeersborden niet of nauwelijks licht Tuurlijk staat alles aangeven en regelmentair in het mooie weer