Spookrijder (84) komt om bij zwaar ongeval op E19 richting Nederland

Marc De Roeck
Op de E19 richting Nederland ter hoogte van Brecht is een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. De bestuurder, een man van 84 uit Kalmthout, is overleden. De twee inzittenden van de wagen waartegen de spookrijder reed, verkeren in shock, maar zijn niet gewond.

De bejaarde man, die geen echtgenote of kinderen had, was in Brecht als spookrijder de afrit van de E19 opgereden. Enkele auto's die in de richting van Nederland reden, moesten noodgedwongen de afrit Brecht nemen om niet frontaal in aanrijding te komen met de Mazda X5 van de bejaarde man. 

Uiteindelijk raakte de spookrijder eerst een oude bestelwagen om daarna nagenoeg frontaal in te rijden op de wagen van een Nederlands koppel. Die verkeerden in shock. 

Door het ongeval werd de snelweg richting Nederland in Brecht volledig afgesloten. Het verkeer moest de snelweg in Sint-Job-in-'t-Goor verlaten en een lokale omleiding volgen. Er stond ook heel wat file, met ook een kijkfile aan de overkant, waarin heel wat chauffeurs onverantwoord rijgedrag vertoonden door foto's of filmpjes te maken van het ongeval. Het verkeer vanuit Antwerpen naar Nederland werd gevraagd via de A12 om te rijden.

Toon Verheijen
Toon Verheijen17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Vanderveen

  Boven 75jaar wordt het onverantwoord om mensen nog een rijbevoegdheid te geven voor voertuigen boven de 45km/uur. Overigens plaats ik bij dit soort ongevallen ook vraagtekens bij het verkeersinzicht en inzichtelijk handelen van de andere(slachtoffer) partij.

 • Lieven De Bruyn

  Daar is dus wel een MENS gestorven hè... een mens die een fout maakte, zonder opzet (er gebeuren andere dingen met wagens tegenwoordig) en hij heeft die fout met zen leven moeten betalen. Blijkbaar krijgt niemand dat hier over de lippen geperst; veel sterkte aan de nabestaanden, rust in vrede beste man, ik hoop dat je leven rijk was. Sterkte ook aan de andere betrokkenen in het ongeval.

 • Jan Janssens

  Vind het schandalig om enkel te zeggen dat "ouderen" medische testen e.d. Moeten afleggen om te mogen rijden! Schaf het permanent rijbewijs af elke 5 jaar laten verlengen theorie en praktijk! De wegcode verandert ook dus...

 • P B

  Ik ga mee met inge. Die hollanders met hun kleine bakjes zijn tegen 105 op het linkervak file veroorzakers en zelfs als ze opzij kunnen lukt dat pas als men toetert of dichtgenoeg komt rijden. Alle buitenlanders laten betalen en er rijd direct 20% minder verkeer rond.

 • Kim Czajka

  @Inge de Bruyn, ook al eens nagedacht over het feit dat er Belgen kunnen rijden in auto's met Nederlands kenteken? En moeten de Belgen die in Nederland rijden dan ook maar gaan betalen?