Speurders vallen Voedselagentschap binnen voor gerechtelijk onderzoek fipronilcrisis

Photo News
Speurders van het Brusselse gerecht zijn vanochtend binnengevallen in het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Ze deden dat in het kader van een gerechtelijk onderzoek na een vermoeden dat verkeerde informatie werd verspreid over besmette eieren in 2017. 

Dat schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het parket geeft voorlopig geen verdere commentaar om het onderzoek geen schade te berokkenen. De speurders gingen volgens Het Nieuwsblad rond  9 uur van start, en dat onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise. 

De fipronilcrisis ontketende in ons land een storm van verontwaardiging toen bleek dat de communicatie van het FAVV laattijdig, gebrekkig en zelfs tegenstrijdig was. De kippeneieren en afgeleide producten bleken in zowat 45 landen besmet met het voor de mens schadelijke insecticide fipronil.

Dorine Van Geert, woordvoerster van het FAVV, bevestigt vanmiddag dat er een onderzoek is geweest in opdracht van de onderzoeksrechter. "Dat onderzoek heeft inderdaad te maken met de fipronilcrisis van 2017", aldus Van Geert. Het FAVV heeft volgens de woordvoerster zijn volledige medewerking verleend aan het onderzoek. "We hebben geen idee of het gericht was tegen het Voedselagentschap. We wachten nog de details van het onderzoek af."

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.