Speelplein Zonhoven wint Vlaamse creativiteitsprijs

UNKNOWN

Speelpleinwerking 't Zonneke in Zonhoven is door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk bekroond als meest innovatieve project. De kinderen kunnen zich er de hele zomer uitleven door te sleutelen aan allerhande rollend materieel.

Vernieuwend project
"De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk heeft de 400 werkingen uitgedaagd om een vernieuwend project uit te dokteren", zegt Limburgs coördinator Mieke Vanoppen. "Het was de bedoeling om de speelpleinwerking nog aantrekkelijker te maken door kinderen meer keuzes te bieden. Het is vakantie, dus willen we dat ze zelf zoveel mogelijk kunnen kiezen waar ze mee willen spelen."
 
Echte materialen
De werking van 't Zonneke in Zonhoven werd tot winnaar uitgeroepen. "Het project bestaat uit allerlei spelvormen om te knutselen met rollend materieel", aldus nog Vanoppen. "De ene dag maken ze een go-cart, de andere dag een zeepkist of mogen ze sleutelen aan echte fietsen. Het leuke van dit project is dat er echte materialen en onderdelen worden gebruikt, zodat de kinderen hier concreet voeling mee krijgen."
Aan deze speelpleinwerking nemen gemiddeld 70 kinderen tussen 3 en 15 jaar per dag deel. (belga/ep)