Speeckaert weer aan de slag na zaak korpschef De Wolf

UNKNOWN

In de zaak rond de geschorste Gentse korpschef Peter De Wolf is Olivier Speeckaert, het voormalige hoofd van de dienst Intern Toezicht die meewerkte aan het vervalsen van een proces-verbaal, opnieuw aan de slag bij de lokale politie van Gent. Speeckaert ging in op het tuchtvoorstel van burgemeester Daniel Termont en leverde twee jaar anciënniteit in.
 
Ongeval
Op 7 februari veroorzaakte De Wolf in dronken toestand een verkeersongeval na een feest van de Gentse politieharmonie in café Introvert aan de Gentse Watersportbaan. De korpschef gaf toe dat hij beval dat adjunct-commissaris Sonja Corryn verklaarde dat ze achter het stuur zat. De derde betrokkene in de zaak, Olivier Speeckaert, werkte mee aan de valse aangifte.
 
Straf
In het geval van De Wolf heeft de minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom voorgenomen om hem te ontslaan. De zaak moet eerst nog door de tuchtraad behandeld worden. Ook Corryn kan die procedure volgen, omdat zij en De Wolf hogere officieren zijn. Over het lot van Speeckaert besliste de burgemeester. Speeckaert ging in op het tuchtvoorstel en leverde twee jaar anciënniteit in. Zijn voorlopige schorsing liep af op 15 september, waarna Speeckaert overgeplaatst werd naar een administratieve functie in het commissariaat Gent-West. (belga/gb)