Spectaculaire arrestaties in Lummen en Beringen in drugsonderzoek

Tijdens een politieactie in Lummen en Beverlo heeft de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad zaterdagnamiddag zeven verdachten gearresteerd in het kader van een lopend drugsonderzoek.

Dat gebeurde nadat een teeltinstallatie werd aangetroffen met 264 cannabisplanten. De politie beschikte over informatie dat enkele personen zich bezighielden met het telen van cannabis. Zaterdagmiddag werd beslist om over te gaan tot actie op de Linkhoutstraat in Lummen en op de Koolmijnlaan in Beverlo, nadat een verdachte bleek geseind te staan, omdat hij in Duitsland veroordeeld was tot een celstraf van 12 jaar.

In Beverlo bij Beringen reden gemaskerde eenheden enkele mannen klem. Het duo werd gevraagd uit te stappen en met de handen op het hoofd op de grond te gaan liggen. Heel wat omstaanders zagen de spectaculaire arrestatie gebeuren. 

Duitsland vraagt om de uitlevering van de man, een veertiger, die in Duitsland woonachtig was en nu in Limburg vertoefde. De zware jongen maakte net als de zes andere gearresteerden deel uit van eenzelfde clan. In de Linkhoutstraat in Lummen werd de wietplantage ontdekt. In de Koolmijnlaan in Beverlo werd de geseinde persoon in de boeien geslagen. Ook zijn kompaan, een vijftiger uit Nederland, werd daar gearresteerd. De vijf andere opgepakte personen mochten na verhoor beschikken.

VTM Nieuws88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Moreno Tecchio

  Deze zever voor 264 plantjes in Nederland komen ze nog niet eens kijken ! Prutsers hier in België

 • valere vermeulen

  Wat een Show, was da voor een TV-serie of zo?

 • nand nuyts

  En Wouter Beke die weet natuurlijk van niets ge ziet hem niet en ge hoort hem niet, zo juist voor de verkiezingen.

 • Jurgen Dobbelare

  Wat is daar spectaculair aan ?????

 • Steven Verhelst

  Belachelijk zoveel cinema