Speciaalzaak voor motoren volledig verwoest door brand

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een felle brand in het West-Vlaamse Ruddervoorde heeft vanmiddag een motorbedrijf volledig in de as gelegd, meldt burgemeester Luc Vanparys van Oostkamp. De brand is inmiddels onder controle. Een brandweerman raakte lichtgewond.

Omstreeks half één vanmiddag brak brand uit bij een motorhandel aan de Leiteweg in Oostkamp. "Het ging om een heel hevige brand die meteen uitsloeg", meldt burgemeester Vanparys. "We krijgen bijstand van een zestal korpsen met tankwagens, onder meer uit Brugge. Ze zijn er in geslaagd om de omliggende gebouwen te vrijwaren en inmiddels is de brand min of meer onder controle."

Rookontwikkeling
Op het moment dat de brand uitbrak was er geen personeel aanwezig. Wel raakte een brandweerman lichtgewond. Hij raakte bevangen door de enorme rookontwikkeling en werd onwel. Op het moment dat de brand uitbrak was er geen personeel aanwezig. Later raakte nog een brandweerman bevangen door de reuk. Hij liep ook een spierscheur op.

"Het rampenplan werd niet afgekondigd, maar we kregen wel bijstand van de naburige gemeenten. We hebben ook aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. Er is momenteel een expert ter plaatse om uit te zoeken of de rook giftig is", aldus de burgemeester die ter plaatse de situatie ging inschatten.

De brand is meer dan waarschijnlijk ontstaan aan een hogedrukreiniger in de stockageruimte, zegt het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De branddeskundige die gisteravond nog afstapte op de plaats van de brand, kwam tot de voorlopige conclusie dat een kortsluiting wellicht aan de basis ligt. Er zijn geen sporen die wijzen in de richting van kwaad opzet. Bij de brand ging niet alleen de handelszaak met zo'n 160 motoren maar ook het woongedeelte van de zaakvoerders volledig in vlammen op.

JVK