Sp.a zet Tiense schepen Patrick Grootjans aan de deur

Baert
De sp.a heeft de Tiense schepen Patrick Grootjans uit de partij gesloten. Aanleiding is het feit dat Grootjans eind februari in de Tiense gemeenteraad tegen het onbestuurbaar verklaren van de stad stemde en zijn belofte niet nakwam om de crisis in het stadsbestuur zo vlot mogelijk op te lossen. Dat meldt de sp.a Tienen.

In Tienen willen sp.a, Open Vld en Groen een nieuwe coalitie vormen die in de plaats moet komen van de bestaande sp.a-CD&V-coalitie. Burgemeester Marcel Logist en schepen Patrick Grootjans, allebei sp.a, beloofden bij de onderhandelingen een stap opzij te zetten om de coalitie mogelijk te maken. Maar bij de stemming over de onbestuurbaarheid stemde Grootjans tegen en bleef partijgenote Marie-Claire Loozen afwezig. Het agendapunt werd met 17 op 31 stemmen toch goedgekeurd doordat vanuit de oppositie het onafhankelijke raadslid Annemie Minten en Johny Van Stiphout (VB) het mee goedkeurden.

Na deze gemeenteraadszitting besliste sp.a Tienen het dossier over Grootjans voor te leggen aan de hogere partij-instanties. "Deze hoorden beide partijen en concludeerden dat Grootjans uit de partij wordt gesloten, voornamelijk wegens het niet naleven van gemaakte en meermaals bevestigde afspraken", zegt sp.a Tienen.

40 jaar lid

Patrick Grootjans is 62, was 40 jaar lid van de partij en was in het verleden meerdere keren schepen in Tienen. Doordat Grootjans niet meer deel uitmaakt van de sp.a-fractie heeft de coalitie van sp.a, Open Vld en Groen nog een meerderheid van 16 op 31 zetels.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.