Sp.a wil premier aan de tand voelen over "vertrouwenscrisis" in de regering

Charles Michel woonde de huldiging van Alek Skarlatos, Spencer Stone en Anthony Sadler - de drie Amerikanen die een drama voorkwamen bij de aanval op de Thalys van afgelopen vrijdag - bij in Parijs.
PHOTO_NEWS Charles Michel woonde de huldiging van Alek Skarlatos, Spencer Stone en Anthony Sadler - de drie Amerikanen die een drama voorkwamen bij de aanval op de Thalys van afgelopen vrijdag - bij in Parijs.
De Vlaamse socialisten willen premier Charles Michel in de Kamer aan de tand voelen over de "vertrouwenscrisis" binnen de federale regering. Sp.a-Kamerfractieleidster Karin Temmerman heeft daarvoor een interpellatieverzoek ingediend.

Aanleiding voor het verzoek is de beschuldiging van vicepremier Kris Peeters (CD&V) aan het adres van zijn liberale collega Alexander De Croo dat de Open Vld'er achter een lek zou zitten over de onderhandelingen over de taxshift, wat De Croo zelf tegenspreekt.

Temmerman merkt ook op dat CD&V in verschillende kranten duidelijk maakt dat de regering niet zomaar kan overgaan tot de orde van de dag zolang de "vertrouwenscrisis" niet van de baan is.