Sp.a-voorzitter Rousseau: "Heel heel misschien kan het nog met PS en N-VA"

BELGA
Heel, heel misschien kan er nog een regering worden gevormd met PS en N-VA. Dat zei sp.a-voorzitter Conner Rousseau in De Ochtend op Radio 1. "Het lijkt mij niet waarschijnlijk momenteel, maar als dat de enige optie nog zou blijken, dan moet men dat gewoon doen, in het belang van het land.”

Rousseau deed op Radio 1 nogmaals een oproep om op basis van inhoud te werken, en niet te vertrekken uit een mogelijke samenstelling van de regering. "Maak een tekst waarbij de verschillende partijen ja of nee moeten zeggen", zei de sp.a-voorzitter.

Over de slaagkansen van het duo Dewael-Laruelle wou hij zich niet uitspreken. "Ik heb gelezen dat de twee informateurs vooral rust moeten brengen, en ik hoop dat die rust snel terugkeert." Van vervroegde verkiezingen is hij dus nog steeds geen voorstander. "Dat is voor ons geen oplossing, je gaat er alleen maar verder door uit elkaar staan." Desalniettemin is sp.a er wel klaar voor. De partij begint vandaag ook met uitgebreide marktbezoeken. "Je bent daar altijd klaar voor als je stevig in je schoenen staat. Sp.a staat er goed voor, er waait een nieuwe wind in de partij", aldus Rousseau.

LEES OOK

Koning verrast opnieuw: Sabine Laruelle (MR) en Patrick Dewael (Open Vld) aan zet

TIJDLIJN. 269 dagen na de verkiezingen: weet u nog wie de koning de voorbije maanden het veld instuurde?
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.