Sp.a: "Voer speciale nummerplaten in voor elektrische auto's"

REUTERS
Om te vermijden dat gewone auto's geparkeerd worden op plaatsen voor elektrische wagens, pleit sp.a voor speciale nummerplaten die beginnen met 'E' of 'EL'. Volgens Kamerlid David Geerts kunnen agenten hier dan makkelijker tegen optreden, zo meldt De Standaard.

Het sp.a-Kamerlid heeft al een wetsvoorstel in die zin klaar. Hij is voorstander van een speciale nummerplaat die begint met 'E' of 'EL'. Enkel met een dergelijke nummerplaat mag je dan parkeren op een plaats voor elektrische wagens.

Heel wat gemeenten hebben zulke parkeerplaatsen met laadpaal. Volgens Geerts zijn die echter vaak ingenomen door gewone wagens, waardoor bestuurders van elektrische wagens hun auto niet kunnen opladen.

Hiertegen optreden, is volgens Geerts niet evident. "Agenten zouden telkens moeten nagaan of de geparkeerde auto's wel degelijk elektrische wagens zijn", zo zegt hij aan De Standaard. Maar ook juridisch is er nog een probleem, want het huidige verkeersbord verbiedt eigenlijk niet dat er ook andere wagens parkeren.

Met een speciale nummerplaat zou er geen discussie meer bestaan, aldus het Kamerlid.

Poll

"Voer speciale nummerplaten in voor elektrische auto's", zegt sp.a. Goed idee?

  • Ja 74%
  • Nee 21%
  • Geen mening 5%