Sp.a trekt met flink wat nieuwe gezichten naar verkiezingen in Oost-Vlaanderen

Conner Rousseau, Anja Van Robaeys en Niels Tas (v.l.n.r.).
Joris Vergauwen/Geert De Rycke/Twitter Conner Rousseau, Anja Van Robaeys en Niels Tas (v.l.n.r.).
De sp.a heeft de lijsten bekendgemaakt waarmee de partij in Oost-Vlaanderen naar de verkiezingen trekt. De Vlaamse lijst zal getrokken worden door Conner Rousseau (26), de zoon van sp.a-politica en voormalig burgemeester van Sint-Niklaas Christel Geerts. En hij is niet het enige nieuwe gezicht.

Rousseau is momenteel hoofd van Social Media en Events bij sp.a en een nieuwkomer. Op de tweede en de derde plaats wordt hij gevolgd door collega’s die nu al in het Vlaams parlement zetelen, respectievelijk Freya Van den Bossche uit Gent en Kurt De Loor uit Zottegem.

Federale lijst

De federale lijst wordt dan weer getrokken door Joris Vandenbroucke, die nu nog fractieleider is van sp.a in het Vlaams parlement. Op de tweede en derde plaats volgen nieuwkomers Anja Van Robaeys (50) uit Erpe-Mere en voormalig schepen Niels Tas (35) uit Dendermonde.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lewis De Leeuw

    Kom met een sterk programma voor het werkvolk, voor hogere pensioenen, lonen en goedkopere energie. Schaf die belachelijke LEZ af, en denk niet aan km-heffing. En beperk illegale instroom van migranten. Dan maken jullie kans, anders betekenen jullie niets.

  • Jan Mulders

    Hopelijk zijn die iets minder naïef dan de oude gezichten, want met onze staatsschuld kunnen we geen extra uitgaven veroorloven en moeten we inzetten op behoud van wat we hebben.

  • Andre Perneel

    Familie en vriendjesbedrijf wordt voortgezet zo te zien !