Sp.a lanceert "zekerheidsplan" voor "ongeruste Antwerpenaars"

Lijsttrekker Jinnih Beels
Photo News Lijsttrekker Jinnih Beels
De Antwerpse sp.a heeft maandag in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een "zekerheidsplan" gelanceerd rond drie thema's waar de Antwerpenaar volgens de partij momenteel erg ongerust over is: werkzekerheid, inkomenszekerheid en energiezekerheid. 

Volgens sp.a heeft het huidige Antwerpse stadsbestuur te weinig gedaan om de hoge jongerenwerkloosheid aan te pakken, terwijl er toch duizenden openstaande vacatures zijn. "7.000 jongeren hebben geen job en volgen ook geen opleiding of begeleidingstraject", zegt Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache. "We moeten eerst iedereen weer op de radar krijgen. Dat kan door voor elke jongere een ontwikkelingsplan bij te houden dat ook na het verlaten van de school nog wordt opgevolgd." 

Sp.a ziet ook heil in meer samenwerking met het bedrijfsleven in de vorm van "matchmakers" in technische- en beroepsscholen. 

Om de Antwerpenaar meer inkomenszekerheid te bieden, willen de socialisten het leefloon aanpassen. "Er moet een referentieloon komen dat gebaseerd is op hoe duur het is om in onze stad te leven", zegt lijsttrekker Jinnih Beels. "Alleen zo krijg je een menswaardig inkomen voor iedereen." Sp.a pleit ook voor een maximumfactuur bij het Zorgbedrijf en een huurgarantiefonds dat verhuurders moet overtuigen om aan kwetsbare groepen te verhuren.

Energie ziet sp.a als een basisrecht en daarom wil de partij geen afsluitingen of zelfs budgetmeters meer, maar wel meer begeleiding voor wie schulden heeft, een sociaal nultarief bij warmtenetten en prefinanciering (door de netbeheerder) van energiebesparende investeringen. 

Twijfel jij nog over je keuze bij de gemeenteraadsverkiezingen? Ontdek met welke lijsttrekker u matcht in uw gemeente op destemvanvlaanderen.be
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Baeyens

  Een “zekerheidsplan” van sp.a - groter kiezersbedrog kan niet ; net als Farages 'excitplan' dat de Britten miljarden ging opbrengen. Tenzij Beels & Cie bedoelen méér zekerheid van drugshandel, maffia moorden, moslim extremisme, immigranten geweld, bouwpromotoren corruptie ...

 • Jan Boden

  Sp.a gaat dus weer geld uitdelen dat nog gedrukt is.

 • vanaeken jokke

  Werkt gij ook GRATIS Gino Denil want gratis bestaat niet al toeteren zoiets de socialisten al jaren rond.De Hasselaren verschoten zich een bult die dachten ook dat hun bussen gratis waren.Tot ze hun belastingbrief van het stad onder hun neus kregen.

 • Tom Faes

  Antwerpen verdient een full-time burgemeester met voldoende tijd voor de stad. Een burgemeester die kan buiten komen zonder bewakingsagenten omdat de mensen in die burgemeester geloven ,een burgemeester die mensen samen brengt en luistert naar de mensen . Dus niet een burgemeester die colakes zero's drinkt in sterren restaurants en strategieën bedenkt om mensen tegen mekaar op te zetten .

 • Jan Van Rompaey

  Wie trapt nog in die leugens?