Sp.a kiest voor 26-jarige fractieleider

Conner Rousseau
Geert De Rycke Conner Rousseau
Vlaams Parlementslid Conner Rousseau wordt fractieleider voor sp.a in het Vlaams Parlement. Dat liet hij zelf zeer informeel weten aan zijn “matekes” via Instagram. 

De 26-jarige Rousseau is een nieuwkomer in het parlement en was bij de verkiezingen lijsttrekker in Oost-Vlaanderen. Hij haalde meer stemmen dan ex-minister Freya Van den Bossche, die op 2 stond. Rousseau geeft op Instagram wel toe dat hij “een beteke stress heeft, maar we doen dit”. Voor de andere partijen werden Matthias Diependaele (N-VA), Peter Van Rompuy (CD&V) en Chris Janssens (Vlaams Belang) al als fractieleiders bevestigd.

Instagram
Instagram Instagram7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Een fractieleider zou toch minstens al wat bestuurservaring mogen hebben. Nu ja, bij de Sp.a redeneert men waarschijnlijk dat men niets meer te verliezen heeft.

 • FRANK WILLEMS

  Men heeft bij de SPA al 3 maal een verjonging doorgevoerd met steeds verlies van stemmen en leegloop omdat de mensen die jaren in de bres hebben gestaan opzij werden geschoven .

 • ka Van der Linden

  Ocharme die puber. Hoe radeloos moet men toch zijn.

 • Tom Der Kinderen

  Tja , als zowat iedereen in uw partij verbrand is of enkel in stilte op de achtergrond nog hun belastingsgeld willen graaien dan krijg je dit.

 • Myrtle Marien

  Heel tof voor dhr Rousseau. Doch in een verouderende maatschappij hoop ik dat hij, als fractieleider van een oppositiepartij (hoogst waarschijnlijk) ook de belangen van de iets oudere mensen voor ogen houdt. De verjonging, de verering van de flashy jeugd voelt voor mij, 55 plusser, toch wel heel geforceerd en tegen de maatschappelijke evolutie in.