Sp.a'er volledig door het lint: "Zwijg, gij bruine rakker! Zwijg!"

Screenshot YouTube
Jef Van Damme, fractieleider van de sp.a in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, is afgelopen vrijdag in de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zwaar uitgevallen tegen Vlaams Belanger Dominiek Lootens-Stael.

Tijdens een verhitte discussie over problemen met het onderwijs in Brussel riep hij Lootens-Stael toe: "Zwijg, gij zwarte rakker! Zwijg, gij bruine rakker! Zwijg!" De beelden staan op YouTube.

De VB'er zou Van Damme verschillende keren hebben onderbroken. Van Damme was dat "kotsbeu" en ging door het lint, terwijl de rest van de aanwezige politici geschrokken, maar ook stoïcijns reageerde op het geroep en getier. "Als je daar niet tegen kunt, beste vriend, zoek dan een andere stiel", sneerde Lootens-Stael.

"ZWIJG, GIJ BRUINE RAKKER!"

De Vlaamse Gemeenschapscommissie is niet bij iedereen bekend, maar is het orgaan van de Vlaamse gemeenschap bevoegd in Brussel voor Nederlandstaligen. De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft zelfs een parlement: de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Gekend of niet, het weerhoudt er de verkozenen niet van om af en toe flink rel te schoppen.
97 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Houtmeyers

  De meeste reacties tonen aan dat ze nog minder kunnen relativeren of nuanceren dan wat ze aanklagen. Soms kan het je gewoon eens te veel worden.

 • Youssef

  En dat met mijn geld!

 • Danny Gielen

  Der Van Dammen toont hier dat hij totaal ongeschikt is om fractieleider te zijn van welke partij dan ook! Lootens-Stael heeft volkomen gelijk met zijn opmerking dat hij beter een andere stiel zoekt! Maar ja... hysterische socialisten blijven het blijkbaar goed doen in dit aken land.

 • kenny Van De B.

  Bart de Groote, VB is niet meer dan een ondermaatse valse amateur partij laat dit duidelijk zijn! Geen kans gekregen lol, je bent vergeten dat ze onderling elkaar de das omgedaan ten tijde van Gerolf Annemans , Filip De winter en Van Hecke? Allemaal staan ze te roepen en tieren en mensen angst in boezemen en beloven van alles maar hebben niet eens 1 concreet voorstel ! Mensen zijn ook wakker geworden VB heeft afgedaan net zoals LePen. Game over! Face it!

 • Michel Steurbaut

  Geef ze daar allemaal ne kleurboek en ne likstok. Iedereen blij....