Somers: "Weinig concreets in regeerverklaring"

UNKNOWN

Rond deze tijd hervatten Yves Leterme en de voorzitters van CD&V, Open Vld, MR, PS en cdH de onderhandelingen voor het regeerakkoord van de regering-Leterme I. Ze zetten de tweede lezing van de tekst voort. De grootste brok wordt gevormd door de lastenverlaging, de koopkrachtverhoging, justitie en migratie. De partijbureaus die normaal deze voormiddag zouden bijeenkomen, zijn verplaatst naar morgen.

Kleine impact
De onderhandelaars worstelden zich gisteren naar verluidt in tweede lezing door de helft van de ontwerp-regeerverklaring. Ze concentreerden zich daarbij vooral op maatregelen met een kleine impact op de begroting. Dat gaf de werkgroep met de 'sherpa's' de tijd om het prijskaartje van de mogelijke maatregelen die veel kosten te berekenen. Ze kregen daar tot deze voormiddag de tijd voor.

"Onmogelijk in tien dagen"
Open Vld-voorzitter Bart Somers zei deze voormiddag dat de regeerverklaring weinig concreets zal bevatten. Op tien dagen tijd is het onmogelijk om een gedetailleerd akkoord te onderhandelen, zo zei hij op de VRT-radio. Zijn CD&V-collega Etienne Schouppe herhaalde dat hij verwacht dat kartelpartner N-VA het regeerakkoord zal goedkeuren. (belga/svm)