Somers reageert na sneer De Wever: "Met uitspraak vernedert hij zijn eigen mensen. Hij zet hen compleet voor schut"

Bart Somers.
BELGA Bart Somers.
De steek die Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdag aan zijn Mechelse ambtsgenoot Bart Somers (Open Vld) gaf, doet die laatste af als "zenuwachtigheid over de positieve Mechelse aanpak".

Bart De Wever haalde op de slotmeeting van zijn partij voor de lokale verkiezingen van zondag uit naar burgemeesters van andere partijen, onder wie ook Bart Somers. "Je kan een stad heel goed besturen, maar stiekem de bodem uit de stadskas slaan. 'Après moi le déluge', het zou de verkiezingsslogan moeten zijn van de burgemeester van Mechelen", zei de Antwerpse burgemeester.

Bart Somers reageerde meteen via Twitter. "De Wever is zenuwachtig over positieve Mechelse aanpak. Begrijpelijk, want het contrast kan niet groter zijn. Mechelaars trappen niet in het ruziestoken uit Antwerpen. Morgen tonen we dat je met hoop en een verenigde stad verder geraakt."

In een meer uitgebreide reactie aan Belga zegt Somers dat je met een positieve aanpak meer kunt bereiken dan door te polariseren. "Onze positieve aanpak slaat aan. Mechelen scoort bijzonder goed in de stadsmonitor en is uitgegroeid tot een referentiestad. Bart De Wever gaat van ver moeten komen om in Antwerpen te verwezenlijken wat wij allemaal in Mechelen al verwezenlijkt hebben. Mechelaars laten zich ook niet de les spellen vanuit Antwerpen."

Somers vindt de sneer van De Wever ook pijnlijk voor de Mechelse N-VA, die in de Dijlestad samen met Open Vld in een coalitie zit. "Met zijn uitspraak vernedert hij eigenlijk zijn eigen mensen. Hij zet hen compleet voor schut." 
109 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre wouters

  Mechelen hééft ongeveer 86000 inwoners en een stadsschuld van 3000€ per inwoner. Dan kan iedereen burgemeesterke spelen hė.

 • Marc Baeyens

  Wat is dat nu voor een onzinnige uitleg van Somers. De man heeft zich geliefd gemaakt bij de Mechelaars door hen veel te geven. Maar daar hangt een kostenplaatje aan vast, zijn gemeente draagt de grootste schuldenlast. Cru gezegd heeft Somers zijn populariteit verworven op de kap van zijn kiezers. Maw. hij is een tweede Stevaert, voor wie ook alles gratis was. "Geld lenen kost ook geld".

 • Paul Vanmaldeghem

  Somers heeft een beetje teveel gevoel voor dramatiek. Hij zet zichzelf zo dik in de verf dat je zijn originele kleur niet meer ziet. De stadsfinanciën in Mechelen staan op een recordschuld sinds hij er de plak zwaait. Hij koopt weerstand af met schuldenbergen die de volgende generaties zullen mogen betalen. Zo is het gemakkelijk om populair te zijn.

 • Pierre De Bie

  Ben al heel vroeg gaan kiezen, waarom werd mijn eerste kaart niet aanvaard? Daaraan kun je zien hoe corrupt kiezen met de computer wel is tegenover stemmen met potlood en papier zoals vroeger. Hoog tijd dat men controle uitvoerd in al de kieslokalen!!!

 • jean moerenhout

  Somers heeft wel voor een historisch diep financieel gat gezorgd. De inwoners zullen weer moeten bij betalen.