SoGent stapt naar Raad van State om ontslag directeur af te dwingen

SoGent-voorzitter Sven Taeldeman
Foto James Arthur SoGent-voorzitter Sven Taeldeman
Stadsontwikkelingsbedrijf SoGent stapt naar de Raad van State om het ontslag van directeur Didier Nachtergaele af te dwingen. Dat heeft de Raad van Bestuur, waarin twaalf leden van meerderheid en oppositie zetelen, vanavond beslist.

Nachtergaele en een tweede directeur werden eind vorig jaar ontslagen door SoGent-voorzitter Sven Taeldeman (sp.a) na een lang aanslepend conflict bij het stadsontwikkelingsbedrijf. Maar Nachtergaele stapte naar minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA), die het ontslagbesluit vernietigde.

SoGent heeft vandaag beslist om naar de Raad van State te trekken tegen die beslissing. Nachtergaele pikt zijn ontslag bij SoGent niet en eist dat hij in zijn functie wordt hersteld. Na zijn ontslag onthulde hij een rapport waaruit blijkt dat een drietal vastgoedprojecten niet correct zijn aanbesteed. Hij stapte vorige week ook naar het gerecht. Het stadsbestuur erkent de problemen bij SoGent maar ontkent dat er strafrechtelijke inbreuken zijn gepleegd.

Alle informatie over de dossiers is overgemaakt aan het parket, dat de zaak onderzoekt. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vanaeken jokke

    In Gent da kan nie daar word niks anders gedaan dan gesjoemeld hopelijk denken de Gentenaren eens goed na in het kies hokje.

  • chris delanghe

    En zo gaat het er wellicht overal aan toe in die zogezegde "stadsontwikkelingsdiensten" met marionetten van de burgemeester. Zo kan er nogal wat mist worden opgetrokken. En wordt politiek op een subtielere manier verweven met de zakenwereld. geld stinkt nooit. Behalve als het boven water komt uit de beerputten van corruptie en belangenvermenging.