Soedanees wil niet terug naar Italië en krijgt gelijk van Raad Vreemdelingenbetwistingen

Archiefbeeld.
Jan Aelberts Archiefbeeld.
De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft de beslissing om een Soedanese man terug te sturen naar Italië opgeschort. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op zijn website.

De man werd eind januari opgepakt in het Brusselse Maximiliaanpark en daarna opgesloten in het centrum voor illegalen in Vottem. Hij zou in overeenstemming met de Dublin-procedure worden teruggestuurd naar Italië, omdat hij via dat land Europa was binnengekomen.

Maar de man heeft de beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken aangevochten. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen besliste daarop dat de uitwijzing inderdaad moet worden opgeschort. Het risico op een slechte behandeling in Italië werd onvoldoende onderzocht, schrijft RTBF.

De advocaat van de Soedanese man had zijn verdediging gebaseerd op een rapport van een Franse hulporganisatie, dat onder meer de slechte opvangomstandigheden in Italië aanklaagt.
82 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roger Van Acker

  Revolutie op komst.

 • MICHELINE GEVERS

  Wie zit in feiten in die vreemdelingen raad,? Is Italië dan slechter dan België,?, Zijn die dan nog een macht boven een macht? Hoe werkt België eigenlijk nog?

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Minstens de perceptie wordt gewekt dat niet de democratisch verkozen Regering het land leidt maar de onverkozen, niet-democratisch gemandateerde, al of niet politiek-benoemde magistratuur middels een "gouvernement des juges", een democratie onwaardig.

 • Denis Stock

  Italië als EU lidstaat,..onvoldoende onderzocht. Er zitten toch wat bollebozen in die raad.

 • Denis Stock

  Italië als EU lidstaat,..onvoldoende onderzocht. Er zitten toch wat bollebozen in die raad.