Sodexo moet overheid opnieuw boete betalen omdat te weinig Vlamingen overschakelen op elektronische dienstencheques

Sodexo onderschatte de Vlaamse weerstand tegen transacties zonder papier.
BELGA Sodexo onderschatte de Vlaamse weerstand tegen transacties zonder papier.
HR-dienstverlener Sodexo moet een nieuwe boete van 3,2 miljoen euro betalen aan Vlaanderen omdat het bedrijf er niet in slaagt Vlamingen massaal te doen overschakelen op elektronische dienstencheques, zo bericht De Tijd vandaag.

Slechts 61 procent van de dienstencheques wordt elektronisch geïnd, blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Miranda Van Eetvelde (N-VA) bij Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) opvroeg. Sodexo had met de Vlaamse regering nochtans afgesproken tegen het einde van 2017 een aandeel van 95 procent elektronische dienstencheques te halen.

11 miljoen aan boetes
In totaal is aan Vlaanderen al meer dan 11 miljoen euro aan boetes betaald. Volgens Sodexo heeft het bedrijf de Vlaamse weerstand tegen transacties zonder papier onderschat. "Er is sprake van enige vooruitgang, maar de groei gebeurt slechts met mondjesmaat", zegt Van Eetvelde. Ze vraagt zich af of de doelstelling van 95 procent ooit zal worden gehaald. 

Toch heeft de Vlaamse overheid het contract met Sodexo verlengd tot het einde van 2019.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Laat in 't in zwart poetsen en je hebt die zever niet ,men houd gewoon geen rekening met ouderen ,alsof je van vandaag op mogen het moet weten en alsof iedereen het nog kan als het geestelijk vermogen achteruit gaat,'t is niet aan iedereen besteed,dus poetsen ,tuinman vindt je ook zonder die papiertjes.

 • willy verbeeck

  En prestatie's ingeven via de smartphone kan dan weer niet!!! Ook bij het overlijden van je partner op wiens naam nog elektronische dienstencheques staan kan je niet meer gebruiken, die worden teruggestort op de rekening, mits eerst per cheque 50 cent er af, de dieven. Waarom niet gewoon verder gebruiken? Deze wereld is om te kotsen met alle onrecht dat iedereen wordt aangedaan.

 • Jan Harmsen

  Gewoon afschaffen en direct op de rekening storten, veel sneller, handiger en goedkoper.

 • GERARD DE PELECIJN

  Een overheid die hun eigen volk met taksen en boetes allerhande verder uitperst want het is nooit genoeg met zo velen die zetelen!

 • Sam Sichem

  @ G. Waterschoot: 90% ouderen is fel overdreven. Ik heb gewerkt bij de Sodexo-klantendienst en weet waarover ik spreek. Tevens zijn er alternatieven voor ouderen die niet met een pc/smartphone (mobiele applicatie) kunnen werken om de prestatie's op te volgen. Sodexo doet al wat mogelijk is binnen het wettelijke kader.