Socialistische vakbond doet oproep tot metaalsector: “Produceer ademhalingstoestellen”

Een verpleger duwt een ademhalingtoestel vooruit. "Firma's die actief zijn in de metaalbewerking, spuitgieten of assemblage kunnen perfect ook medische apparatuur maken", stelt ABVV-metaal.
REUTERS Een verpleger duwt een ademhalingtoestel vooruit. "Firma's die actief zijn in de metaalbewerking, spuitgieten of assemblage kunnen perfect ook medische apparatuur maken", stelt ABVV-metaal.
 ABVV-Metaal roept de metaalbedrijven op om massaal ademhalingstoestellen te maken. “Firma's die actief zijn in de metaalbewerking, spuitgieten of assemblage kunnen perfect ook medische apparatuur maken”, klinkt het.

Volgens de socialistische vakbond is de metaalsector perfect in staat om bij te dragen aan de productie van apparatuur om de coronacrisis het hoofd te bieden. In die bedrijven is alle knowhow en apparatuur aanwezig om ademhalingstoestellen te produceren om de toename van het aantal patiënten op te vangen, klinkt het.

De vakbond liet zich voor de oproep inspireren door bedrijven die in binnen- en buitenland bijspringen om de medische sector uit de nood te helpen. “In Spanje leveren de fabrieken van Seat en Renault hun bijdrage door mondmaskers en ademhalingstoestellen te vervaardigen, en in België en Frankrijk produceren bedrijven tijdelijk ontsmettende handgel om het hoofd te bieden aan het tekort”, zegt ABVV-Metaal.

Race tegen de klok

“Wetenschappers voeren een race tegen de klok om het verzorgend personeel te voorzien van alle nodige apparatuur. Werknemers in de metaalsector zijn enthousiast om hun knowhow in te zetten in deze strijd van algemeen belang.”

Bedrijven die hun apparatuur of kennis ter beschikking willen stellen, kunnen dit doorgeven aan ABVV-Metaal. De vakbond maakt dan een overzicht van alle aanbiedingen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  Man man de stakersbond wil nu dat er overgewerkt word anders staan ze voor het minst op straat de boel te blokkeren.Die mensen zullen hun verantwoordelijkheid wel nemen daar hebben ze de stakersbond niet voor nodig.

 • cor vermonden

  Een vijftal grote autobedrijven doen dat al, maar zijn hier door jullie buitengewerkt.

 • Paul Boutsen

  Ze kunnen misschien oproepen om te gaan staken als ze geen ademhalingstoestellen willen of kunnen maken. Het enige waar de rode vakbond goed in is, de maatschappij lam te leggen en zoveel mogelijk gewone mensen de dupe van hun politieke spelletjes te laten zijn.

 • robert stijnen

  Mooi is deze oproep maar zelfstandigen krijgen een hinderpremie van 4000 € en kunnen verder in het zwart werken maar wat krijgen deze in gezondheidssector dat zich dagelijks op gevaar van hun leven inzetten juist niets als voor de fraudeurs

 • Rosa Cockx

  Vakbonden worden wakker uit hun winterslaap, in de fabrieken zijn ze niet te vinden.