Sociale stroomtarieven worden duurder: “Dit wordt de doodsteek voor de sukkelaars”

Op jaarbasis betekent een verhoging van de sociale stroomtarieven met 22 procent snel 150 euro.
Shutterstock Op jaarbasis betekent een verhoging van de sociale stroomtarieven met 22 procent snel 150 euro.
Het sociaal tarief voor elektriciteit gaat vanaf deze maand met 22 procent omhoog. Wat betekent dat voor mensen die nu al elke cent omdraaien om de rekeningen te betalen? “Dat ene dagje naar de zee zullen ze op hun buik mogen schrijven.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marcel mampaey

  weeral direct op nva kappen wacht tot groen aan de macht is allemaal in het paradijs lonen pensioenen leefloon omhoog belastingen staatsschuld omlaag en toen werd ik wakker. blijf toch met je voeten op de grond

 • Yvan Beelaert

  Niet meer de normale behoeften consumeren zal voor veel mensen verplicht worden met dank aan onze fantastische politici.

 • marijke deruyck

  Het is enerzijds crapuleus de mensen met de laagste inkomens nog verder uit te persen, anderzijds moet er verstandig omgegaan worden met energie (en geld enz...). Alleen zitten in de regeringen geen ervaringsdeskundigen. Stuur de ministers eens op stage in de realiteit, vooraleer ze een beslissing nemen !

 • Didi Bellens

  Of je nu stemt op NVA, groen, SPA, CD&V enz. allemaal dezelfde-ze denken enkel aan hun eigen en niet aan de inwoners. Dus het zal nooit veranderen!

 • Didi Bellens

  Het is de doodsteek voor de meeste belgen. Ze gunnen ons hier niets meer de politici. We zullen in de media binnenkort komen als kleinste land met meeste armen. Bedankt hiervoor