Snowboarder Seppe Smits slachtoffer van vluchtmisdrijf: tips gezocht

rv
Een voortvluchtige chauffeur heeft op zondagochtend de wagen van professioneel snowboarder Seppe Smits stevig aangereden in Gent. Smits is samen met zijn vriendin op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de buurt, zodat de dader gevonden kan worden.

"De aanrijding gebeurde zondag rond half negen", reageert hij. "Onze wagen, een Skoda Octavia Combi, stond geparkeerd in de Sint-Lievenspoortstraat, tussen het Zuidpark en de Visserij. De klap moet serieus geweest zijn, want onze wagen belandde door de botsing een halve meter verder tegen de auto van onze buur, die ook flink beschadigd is."

Smits vroeg al naar camerabeelden van omliggende winkels, maar andere tips zijn meer dan welkom. Vooral omdat dit vluchtmisdrijf creatief opgelost kan worden. Niet ver van de plaats van aanrijding, in de Lange Violettenstraat, staat namelijk de Lidar of 'superflitspaal' van de Gentse politie. De wagen reed wellicht sneller dan de toegestane 30 km/u, en dus kan de flitsfoto de lokale recherche helpen bij de zoektocht. "In theorie kan dat inderdaad", zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. "Maar we hebben een specifiek tijdstip nodig en idealiter ook een kleur van wagen of een gedeelte van de nummerplaat. Dan kunnen we op basis van de nummerplaat inderdaad de dader opsporen." 

Maar meer tips zijn dus nodig. Die zijn welkom bij de Gentse politie, via 09/266.62.00.

rv3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert Hendrix

    De politie heeft de juiste tijd nodig voor de foto?Hoeveel foto's worden daar dan gemaakt op een dag?

  • Patrick Goebel

    Daarvoor doet de politie geen moeite, moest het de burgemeester of andere hoger geplaatste zijn wagen zijn was er geen tijdstip nodig voor de camera beelden. Maar het zal ook wel een wagen geweest zijn met valse nrplaat...

  • Dave Decoster

    Gewoon slecht geparkeerd bedoel je.