Snelweg weer vrij, maar nog steeds file op E17 na ongeval in Kortrijk-Oost

Een ongeval met een kleine vrachtwagen zorgde vanmorgen voor grote hinder op de E17 in de buurt van Kortrijk. De vrachtwagen, geladen met stellingbuizen, kantelde om nog onbekende reden. Dat gebeurde even voor zeven uur in de richting van de Franse grens, kort voor de afrit Kortrijk-Oost. De snelweg is ondertussen weer volledig vrij.

Een aanhangwagen met dezelfde lading schoot los van de vrachtwagen en kwam pas dik honderd meter verder tot stilstand tegen de middenberm. Door het ongeval waren twee rijstroken versperd. De wegpolitie sloot een tijdje de snelweg volledig af om de brandweer toe te laten in veilige omstandigheden de nodige signalisatie te plaatsen, zodat het verkeer nadien via de rechterrijstrook weer kon passeren. 

Een en ander zorgde echter voor een file die minstens tot voorbij het op- en afrittencomplex in Waregem reikte. De wachttijden liepen er op tot meer dan een uur. In de richting van Gent vormde zich een bescheiden kijkfile. Iets voor negen uur waren vrachtwagen en aanhangwagen getakeld en kon de brandweer beginnen met het proper maken van de rijweg. Intussen is de snelweg weer vrij en lost de file zich langzaam op, al was het om 9.15 uur nog altijd een uur aanschuiven van in Waregem. 

Omdat na het ongeval ook de secundaire wegen in Deerlijk (N36) en Waregem (N382 en N43) dichtslibden met automobilisten die de file op de snelweg wilden omzeilen, raadde het Vlaams Verkeerscentrum aan om vanuit Gent over Brugge via de E403 naar Kortrijk te rijden.

LSI5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  D agelijks maak ik gebruik van de E17 om naar het werk te rijden rond 03:40 uur. De zwalpende vrachtwagens zijn soms niet op één hand te tellen en in 90% is de chauffeur met zijn telefoon aan't spelen of zijn ze aan't lezen met de cabineverlichting aan op een stikdonkere snelweg.

 • Thierry Vansweevelt

  Ik reed gisteren over de E17 tijdens de avondspits. Het was al file in Sint-Niklaas richting Kortrijk... leuk! Echt motiverend om te gaan werken. Dank u voor de dure treintickets en vuile stations, weinige fietsenrekken en overvolle trams.

 • william eeckman

  Iedere dag hetzelfde op de E17, te snel rijden, GSM gebruik en boem patat.

 • jo vandenberghe

  Snelheid verlagen naar 70 per uur!

 • MUYLAERT LIEVEN

  Deze morgen er ook weer in gestaan. Op dat stuk van de E17 is het wekelijks “prijs”