Snelweg R4-Oost Gent opnieuw vrij na aanrijding seinbrug

Afrit Destelbergen is afgesloten.
Jeffrey Dujardin Afrit Destelbergen is afgesloten.
De R4 rond Gent is opnieuw vrij, nadat in Destelbergen een seinbrug met een dynamisch signalisatiebord aangereden werd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De signalisatie dreigde om te vallen en werd onmiddellijk afgebroken, waardoor de R4 richting Merelbeke urenlang afgesloten was.

Rond 19.30 uur ging de R4 opnieuw open, nadat het signalisatiebord naar beneden werd gehaald. Hoe de aanrijding van de signalisatie boven de snelweg gebeurde, is nog niet volledig duidelijk, maar vermoedelijk werd een kraan getransporteerd. Na de aanrijding ontstond er een file vanaf Desteldonk tot Oostakker, waarbij de wachttijd opliep tot een uur. 

Moeilijke avondspits

"Het is een moeilijke avondspits in Gent", zei woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum eerder op de avond. "Het verkeer op de R4-Oost staat volledig stil. Al het verkeer moet er af in Oostakker en via de N70 (Antwerpse Steenweg) richting Beervelde/Lochristi, en dan via de N449 (Beerveldse Baan) naar de oprit Beervelde van de E17." 

Afrit Destelbergen is afgesloten.
Jeffrey Dujardin Afrit Destelbergen is afgesloten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.