Snelheidsduivel geflitst met 281 kilometer per uur... waar maar 90 is toegelaten

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Een bestuurder is geflitst met liefst 281 kilometer per uur op de E411 waar momenteel maar 90 kilometer per uur is toegestaan door werken.

Tussen Aarlen en Sterpenich worden in de richting van Luxemburg over een afstand van elf kilometer herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek. Hierdoor bedraagt de maximumsnelheid er maar 90 kilometer per uur. Overdag veroorzaakt de werf vaak file tijdens de spits, maar ‘s nachts lappen sommige automobilisten de snelheidslimiet aan hun laars. Volgens Sudpresse stapelen de overtredingen zich op.

Onlangs werd in de werfzone een bestuurder geflitst die meer dan drie keer zo snel reed als toegelaten. Volgens de mobiele radar scheurde een wagen er met liefst 281 kilometer per uur over de weg.

Het parket van Luxemburg heeft de identiteit van de laagvlieger nog niet kunnen achterhalen. “Er passeren daar veel Fransen en Luxemburgers”, zegt het parket in de kranten van Sudpresse. “Het vraagt veel tijd om de hardrijders te vinden, maar meestal lukt dat en eindigt het met een straf.”

De zoektocht naar deze snelheidsduivel zal allicht iets moeilijker verlopen, want volgens RTL Info was de nummerplaat van de wagen niet zichtbaar. Mogelijk was ermee geknoeid.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gustaaf Van Zolder

  Zal wel ne goeie uitleg hebben en ne nog betere advocaat die het via via wel zal regelen

 • Jos Dupont

  Pas op ik keur dat niet goed !! Maar het is altijd het zelfde , beperken ! Gevaarlijk ! Da mag niet , milleu ,pakken , aanvrragen , betalen , boetes op alles en nog wat , moet moet ! mogen we nog wel ademen of leven laat u een niet verwijderbare camera op uw hoofd plaatsen dan kan de overheid u overal controleren en beboeten .

 • Agnes Desmet

  Kan een flitspaal wel degelijk flitsen bij die snelheid? Ik herinner me een reportage van Top Gear, waarin het tegendeel werd bewezen.

 • ludo Van den Bergh

  Zal wel een Luxemburger zijn. Ik rij wekelijks doorheen Wallonië en word te pas en te onpas voorbij gescheurd door wagens met een Luxemburgs kenteken. Ik heb me al vaak afgevraagd of deze wel beboet worden in België.

 • Robbert Vandendorpe

  Klinkt misschien straf, maar 's nachts als de niet werken en op een zo goed als lege autosnelweg zou zoiets door de vingers gezien moeten worden. Die flitspaal staat er ook maar omdat ze hem overdag nodig hebben en ze te leeg zijn om hem aan te passen aan de drukte. Veiligheid... Tuurlijk.