Sneeuwzone trekt over Vlaanderen: geen noemenswaardige problemen, KMI waarschuwt voor gladheid tot morgenmiddag

Omstreeks 16 uur stond er 25 kilometer file, wat bijzonder weinig is voor de start van de avondspits.
Photo News Omstreeks 16 uur stond er 25 kilometer file, wat bijzonder weinig is voor de start van de avondspits.
Vandaag trok een winterse neerslagzone  van west naar oost over ons land. Daarbij viel 2 tot 5 centimeter sneeuw. Buiten enkele slippartijen leverde die eerste winterprik geen noemenswaardige problemen op. Ook de ochtend- en avondspits verliepen zonder grote problemen. 



76 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van Brabant

  Snelheid aanpassen wil dus niet zeggen de facto overal 30 per uur gaan tuffen op een vrijgemaakte rijstrook omdat de bermen wat wit zien. Dat mag ook eens gezegd me dunkt! En winterbanden mogen ze stilletjesaan ook eens gaan verplichten. Het gaat hem buiten snelheid vooral om rijvaardigheid, afstand houden en anticiperen. Als je schrik hebt om te rijden in dit weer, blijf dan thuis.

 • Ingrid Charlier

  Als je je voetpad niet vrij maakt krijg je een boete maar de gemeentes hoeven blijkbaar niks te doen aan de sneeuwellende. Net meer dan 2 uur gereden op 40 km. Geen enkele weg was sneeuwvrij gemaakt zelfs niet de Rijksweg van Lanaken tot Maaseik. Heb geen enkele sneeuwruimer of strooiwagen gezien. Maar wegenbelasting en gemeentebelasting mogen we wel betalen.

 • Guido Verhoeven

  Niet te geloven! Een mevrouw komt te laat op school omdat haar auto helemaal was ondergesneeuwd! Er valt één vlokje en we doen al in ons broek. Er waren vroeger andere toestanden! Wat gaan we doen als het eens echt gaat sneeuwen?

 • Frits Vandenberge

  @ Godelieve. Sneeuw ruimen van uw trottoir is verplicht door een gemeentelijk politiereglement in bijna alle gemeenten. Als u het niet doet en iemand breekt zijn been dan zal uw 'familiale' dit vergoeden, maar u betaalt altijd zelf de gasboete (250 € bij ons) en de franchise. Uw 'familiale' kan u zelfs alle hospitaalkosten terug laten betalen omdat u een overtreding hebt begaan.

 • Jeff Janssens

  Ik heb alvast mijn langlaufski’s van de zolder gehaald...Hopelijk blijven we gespaard van lawines...