Slotmeeting Vlaams Belang: "De politieke elite heeft ons niet klein gekregen"

V.l.n.r.: Vlaams Belang-politici Chris Janssens, Tom Van Grieken, Barbara Pas en Filip Dewinter tijdens de slotmeeting van de partij in het evenementencenter Dock 3.
BELGA V.l.n.r.: Vlaams Belang-politici Chris Janssens, Tom Van Grieken, Barbara Pas en Filip Dewinter tijdens de slotmeeting van de partij in het evenementencenter Dock 3.
In Antwerpen hebben 1.100 mensen de slotmeeting van Vlaams Belang in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei bijgewoond. "26 mei zal misschien een zwarte zondag zijn voor het establishment, maar niet voor de Vlamingen."

In het evenementencenter Dock 3 spraken vier lijsttrekkers - Filip Dewinter, Chris Janssens, Barbara Pas en voorzitter Tom Van Grieken - de menigte toe. Er werd aangevangen met een minuut stilte voor de vermoorde Julie Van Espen, die een week eerder in het nabijgelegen Albertkanaal werd teruggevonden. "Als ons land een kordaat justitiesysteem had gehad, dan had de moordenaar, een recidivist, niet vrij rondgelopen in die buurt", zegt Dewinter.

De partij klinkt strijdvaardig tegenover 'de traditionele partijen'. "Wat heeft de politieke klasse eigenlijk gedaan de afgelopen vijf jaar? ", vraagt Van Grieken zich af. "Voor deze regering hadden we de hoogste belastingen en de laagste pensioenen. Na deze regering hebben we nog steeds hoogste belastingen en de laagste pensioenen, alleen mag u daar nog eens twee jaar langer voor werken.”

Vlaams Belang werd dood verklaard, maar staat er weer, klinkt het. "Toch moet ik er ook op wijzen dat goede peilingen niet mogen betekenen dat we op onze lauweren mogen rusten", waarschuwt Van Grieken. "De strijd is nog niet gestreden."

De partij wil na 26 mei de kans krijgen om mee te besturen op Vlaams niveau. Dewinter stelt dat het een kwestie van tijd is voor het cordon sanitaire doorbroken wordt. "Ik roep de traditionele partijen op om op 26 mei voor één keer de verkiezingsuitslag te respecteren in plaats van de kiezers te negeren en te schofferen.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Krikke Feyaerts

  Waneer vlaams belang dit maal genoeg stemme moest hebben en (weeral) genegeerd of buitengesloten wordt sluit ik me aan bij eerste beste mars om hiertegen te betogen .

 • Frank Kerstens

  Démocratie en cordon ? Waarom hebben wij dat jarenlang toegelaten? Het grootste bewijs dat Groen alles behalve democratisch is.

 • Cor Dierckx

  Sterke niet graaiende mensen in die partij die nooit leugens komen verkondigen en dat wordt natuurlijk niet door rest niet met applaus ontvangen. Spijtig van het ondemocratisch cordon uitgevonden door een minister van staat die nooit geen minister is geweest, laat staan ooit iets heeft verwezenlijkt of voorgesteld.

 • Cor Dierckx

  Sterke niet graaiende mensen in die partij die nooit leugens komen verkondigen en dat wordt natuurlijk niet door rest niet met applaus ontvangen. Spijtig van het ondemocratisch cordon uitgevonden door een minister van staat die nooit geen minister is geweest, laat staan ooit iets heeft verwezenlijkt of voorgesteld.

 • Philippe Vander Haeghen

  Laat VB eens mee regeren. Zoals iedere andere partij in de regering zullen ze zich moeten schikken naar de coalitiepartners. Lukt het niet? Ok, dan gaan we maar opnieuw stemmen. Een keer meer of minder...