Slongs Dievanongs, Merdan Taplak en Fixkes op Ringlandfestival

Ringland
Het Ringlandfestival, dat op zondag 28 juni plaatsvindt op het dak van de Craeybeckxtunnel, heeft zijn line-up bekendgemaakt. Onder andere Slongs Dievanongs, Merdan Taplak, Fixkes en Discobaar a Moeder zullen er hun opwachting maken.

Vorig jaar feestten al 15.000 Ringlandfans boven op het dak van de Craeybeckxtunnel voor de volledige overkapping van de Antwerpse Ring. De tweede editie belooft minstens zo uitbundig te worden, zegt woordvoerder Sven Augusteyns. Het gratis festival verwelkomt eind deze maand Slongs Dievanongs, Merdan Taplak, Discobaar A Moeder, Fixkes, Krema Kawa en de Ringlandband onder leiding van Bert Embrechts met onder andere Raymond van het Groenewoud, Nathalie Meskens, Jan Leyers, Joost Zweegers en Wannes Cappelle (Zesde Metaal).

Bovendien is eind juni een belangrijk moment voor Ringland: een nieuwe studie doet dan uitspraken of Ringland compatibel is met het Oosterweeltracé. Indien dat zo is, krijgen de overkappingsvoorstanders een belangrijke troef in handen. Ringland heeft enkele dagen later ook twee belangrijke afspraken op de agenda staan: op 2 juli mag de organisatie zijn verhaal doen in het Vlaams Parlement en 's avonds op de Antwerpse gemeenteraadscommissie overkappingen.

Meer info over het Ringlandfestival op ringland.be en op Facebook.