Slechts 1 op de 2 beseft dat langer werken nodig is

iStock
Terwijl acht op de tien werkgevers ervan overtuigd zijn dat we langer moeten werken om de sociale zekerheid betaalbaar te houden, is maar één op de twee werknemers die mening toegedaan. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 werknemers en 462 werkgevers in opdracht van het VBO.

Jongere werknemers erkennen de noodzaak om pas op latere leeftijd met pensioen te gaan veel meer. "Twee derde van de min-34-jarigen is voorstander van langere loopbanen", zegt Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie VBO. Ook hij is ervan overtuigd dat langer werken noodzakelijk is om ons sociaal model te garanderen. Het VBO wil daar vandaag, op de betoging tegen de pensioenplannen van de regering-Michel, extra de nadruk op leggen.

Die betoging zal zich in het hele land laten voelen. Er zijn acties gepland in alle gewesten. Wie de bus, tram of metro wil nemen, raadpleegt maar beter eerst de websites van De Lijn of de MIVB, want er is een reëel risico dat de dienstverlening verstoord is. Vanaf 10 uur wordt er actiegevoerd in Brussel. De betogers zullen onder meer een menselijke ketting vormen rond het parlement. 
106 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lieve vanderstraeten

  Degene die ons dit opleggen gaan zelfs op pensioen, een dik pensioen wel te verstaan op 55 jaar. Wij op 67 en het pensioen dat we dan krijgen is nog niet eens genoeg om een rusthuis te betalen.

 • Marten van Hoorn

  Voor degenen die vinden dat we langer moeten werken om de pensioenen te kunnen betalen vergeten één ding: dat je pas van een volledig pensioen geniet als je 45 jaar gewerkt hebt en dat voor elk jaar minder, je minder pensioen krijgt. Conclusie je krijgt nu al minder als je niet genoeg werkjaren hebt, waarom dan verplichten om langer te werken?

 • Dan Midden

  als iedereen 35j echt werkt en bijdraagt ipv alle "gelijkgestelde periodes" te tellen is er geld in overvloed en kan je op 60 op pensioen! Ik moet bvb nu volle pot bijdragen als zelfstandige doch ben geplaffoneerd op mijn pensioen tot 87 euro voor het gedeelte "zelfstandige" omdat ik anders te veel trek??? Zelfs al wordt ik 100, dan nog zal ik slechts een fractie terug gekregen hebben van mijn bijdrages!

 • CHRIS VERCRUYSSE

  Langer werken? Dat die idioten in de wetstraat eens minder uitgaven. Maar dat is te simpel gezegd zeker.... Ik zal het anders stellen: Schaf alle voordelen af die de staat aan gelijk wie geeft , we zullen bergen overschot hebben. Geef erna aan alle werkers hun brutoloon ipv dat onnozel netto loontje dat wij overhouden en probleem opgelost.

 • Patrick Braekeveldt

  Natuurlijk moet iedereen langer werken zodat bedrijven en ondernemers hun belastingsoptimalisaties nog wat kunnen opdrijven !