Slecht rijgedrag van minister Ben Weyts blijkt promostunt voor veilig verkeer

Een lezer stuurde ons gisteren bovenstaand filmpje in waarop te zien is hoe Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) nogal hardnekkig op de middelste rijstrook van de snelweg blijft rijden. Nochtans blijft de rechterrijstrook de hele tijd vrij. Moet een minister van Mobiliteit niet het goede voorbeeld geven, vraagt de lezer zich af? Vreemd genoeg doet hij dat op deze manier ook, zo blijkt. De minister zat mee in een complot van VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’.

Weyts, die in 2015 zelf nog een campagne lanceerde tegen het fenomeen ‘middenvakrijders’, reed afgelopen vrijdagnamiddag met zijn dienstwagen op de E19 van Antwerpen naar Brussel. Een attente lezer merkte samen met zijn passagier de nummerplaat op en verbaasde zich over het feit dat een minister op de middelste rijstrook bleef rijden. Pas na een volle minuut rijdt de BMW naar rechts om de afrit naar de snelwegparking te nemen. Volgens de filmers reed de auto toen al minstens twee minuten op de middelste rijstrook. De passagier filmde uiteindelijk hoe minister Ben Weyts zelf uit de wagen stapte. 

De dienstauto van minister Ben Weyts afgelopen vrijdag op de E19.
Photonews / screenshot De dienstauto van minister Ben Weyts afgelopen vrijdag op de E19.

Bekijk ook: 

In april 2016 kon een bestuurder met zijn dashcam filmen hoe de auto van minister Jan Jambon (N-VA) veel te snel reed op de E313. Op de beelden is te zien dat de chauffeur ter hoogte van Wommelgem snelheden haalt tot zeker 150 kilometer per uur.
381 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pol Segers

  Het voorbeeld van een Minister mag je nooit opvolgen.Want die doen niets wat wettelijk is.Niet vergeten daar stem julie wel voor.

 • Marc Van der Vloedt

  @ Peeters Freddy, maar zo verslijten de "witte" rijstrook aanduidingen niet (snel genoeg) ! en nodig je uw achterligger niet uit om sneller te gaan rijden. Kan een sportvliegtuigje niet landen en andere bigbrother toestanden, en blijft de politie "bezet" en "bezig" met uw verzet tegen...

 • Mario Bocque

  Ik hoop echt dat we er volgend jaar van verlost zijn.

 • Peeters Freddy

  Ik doe dat ook vaak als ik 120 km per ur rijd. Normaal kan en mag niemand mij inhalen of voorbij steken.

 • mark didden

  Wat ne belachelijke vent is dat toch. En dan wetende dat er over een 8 tal maand weer zoveel sukkelaars op die partij stemt. Laat jullie maar verder zand in de ogen strooien en nog meer in je zakken zitten.