Slapende agent moest jonge collega opleiden

RV
Het filmpje van begin deze week waarin twee Antwerpse agenten liggen te slapen in hun combi, heeft voor één van hen onmiddellijke gevolgen. Hij wordt overgeplaatst. De oudere agent was aangesteld als mentor van de jongere nieuwkomer (op de foto achter het stuur).


De twee agenten werkten voor de interventiedienst. Dat is de dienst die uitrukt bij 101-oproepen. Korpschef van de Antwerpse politie, Serge Muyters, heeft bij een vakbondsoverleg laten verstaan dat de mentor met onmiddellijke ingang wordt overgeplaatst naar een andere dienst. De jongere collega blijft bij de interventiedienst, waar hij later een evaluatie zal krijgen.

De vakbonden wierpen op dat 12 uur rondrijden in een combi niet evident is, zeker niet als het rustig is in de stad. Korpschef Muyters toonde daarvoor begrip, maar gaf aan dat het voorval met de slapende agenten zich afspeelt rond 21 uur 's avonds, en niet om 4 of 5 uur 's morgens.
74 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kathy Schraudt

  Als je als nacht ploeg gaat werken en zandere dags weer uit moet om te gaan werken kan ik dat wel verstaan dat ze rond avond een tutje doen in hun wagen. Maar als ze dan gepakt worden met het filmpje dan hebben ze pech gehad. Wij als burgers moeten ook niet slapen achter stuurt op de auto straten pechstrook .dan vliege we er weg .

 • Jack van der Veen

  Beetje gezonde kerel met ballen moet probleemloos zonder uiltjes knappen de klok rond optimaal kunnen functioneren. Degene die hier begrip tonen voor die uiltjesknapper zijn zelf mogelijk ook lui en niets gewend.

 • diane daenen

  Ofwel zitten ze in frutuur ,broodjesbar. Bij de dokter ook al gezien in de wachtzaal.

 • marc vaderbeken

  laat ze maar slapen besparingen geen verbruik van brandstof

 • ja goe bezig

  Opleiding is opleiding, die deden alleen wat van hen verwacht wordt.