Slachtoffer zuurgooier heeft 5 jaar later nog steeds pijn

Marina Tijssen, slachtoffer van de zuurgooier, moet 5 jaar na de aanval nog steeds met pijn leven.
VTM Marina Tijssen, slachtoffer van de zuurgooier, moet 5 jaar na de aanval nog steeds met pijn leven.
De poetsvrouw die in februari 2015 in een supermarkt in Antwerpen werd overgoten met een lading zuur, heeft nog steeds pijn, zegt ze in een interview met VTM Nieuws.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ondanks talloze operaties heeft slachtoffer Marina Tijssen nog steeds pijn, bijvoorbeeld bij het masseren van haar gezicht. De traumatische ervaring in een filiaal van Delhaize in Antwerpen heeft diepe sporen achtergelaten bij Tijssen. Zo is ze tegenwoordig bang voor afgesloten ruimten, zoals liften. 

Tijssen is dan ook gedwongen minder uren gaan werken, terwijl ze flinke kosten heeft door de verschillende crèmes die ze nodig heeft voor de behandeling van haar littekens. Daarvoor krijgt ze geen speciale tegemoetkoming.

Hoewel de rechter bepaalde dat Tijssen recht heeft op een schadevergoeding van 700.000 euro, heeft ze daarvan nog geen cent gezien. Maar zelfs wanneer ze het geld mag ontvangen, zal dat een dubbel gevoel geven. “Ik werk liever voor mijn geld, dan dat ik het moet krijgen van iemand anders", aldus Tijssen.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GODELIEVE DE HAUWERE

  Elk slachtoffer zou (kosteloos) moeten kunnen genieten van een fonds dat instaat voor alle kosten en schade. Dit fonds zou moeten gefinancierd worden door de verzekeringen. Zij kunnen dan onderling twisten wie verantwoordelijk is voor de schadevergoeding zonder dat het slachtoffer ongewild in de problemen geraakt. Mocht toch blijken dat een slachtoffer gedeeltelijk of volledig mee verantwoordelijk voor het voorval, kan het fonds gelden terugvorderen.

 • RENE ROSSEEL VAN HAMME

  Hier is nogmaals duidelijk WIE wel en geen vergoeding krijgt! De ECHTE slachtoffers hebben blijkbaar geen recht hun terechte vergoeding; idem met de slachtoffers van Zaventem (aanslag) gewoon schandalig! Deze dame heeft hier zelf niet om gevraagd & kan er niks aan doen, maar de dader....wordt gerust gelaten (zoals gewoonlijk) Men beschermt tegenwoordig de daders en slachtoffers worden genegeerd!

 • Ludo Hermans

  Hoe voelen onze Hoge Heren zich terwijl ze zo lang mogelijk de schadevergoeding proberen te blokkeren? Is dat arbeidsvreugde?

 • frans Venloo

  En de dader liep los en dronk dikke punten ? Deze moet hij wel betalen

 • Ris VanCampenhoudt

  De dader zal in onvermogen zijn om de betaling van het vonnis uit te voeren. Maar als een rechtbank zo'n vonnis velt, dan zouden ze toch ook eens moeten nazien of dit haalbaat is indien de dader in onvermogen is, moet de staat dat maar voorschieten en later verhalen op de dader. Ze hadden net zo goed een schade van 10miljoen kunnen toekennen. Maakt niks uit. Ze zal van zo'n marginale nooit een cent zien. Gerechtigheid noemen ze dat?