Slachtoffer zuurgooier Delhaize: "Zoals ik Greet Rouffaer nodig had, wil ik er voor dit slachtoffer zijn"

Marina Tijssen (56) leeft drie jaar na zuuraanval nog altijd met pijn

Marina Tijssen en haar man Frank van der Putten. Marina werd ooit met zuur aangevallen in de Delhaize. Ondertussen is ze weer aan het werk.
Jan Aelberts Marina Tijssen en haar man Frank van der Putten. Marina werd ooit met zuur aangevallen in de Delhaize. Ondertussen is ze weer aan het werk.
De brutale zuuraanval op een 40-jarige vrouw aan het Antwerpse Sint-Jansplein, deed de Olense poetsvrouw Marina Tijssen gisteren huiveren. Want zij maakte ruim drie jaar geleden exact hetzelfde mee in een Antwerpse Delhaize. "Ik zou zo kunnen wenen, omdat ik wéét welke lijdensweg haar te wachten staat", aldus Tijssen die de zwaargewonde vrouw later graag zou ontmoeten indien ze dat zelf wil. "Zoals ik Greet Rouffaer nodig had om te kunnen geloven dat het ooit beter wordt, zo wil ik er ook voor dit slachtoffer kunnen zijn."

Toen Marina Tijssen in de wagen het nieuws van de zuuraanval op het Sint-Jansplein vernam, leek het alsof ze haar eigen horror op 20 februari 2015 - een man gooide toen in een Antwerpse Delhaize zwavelzuur in haar gezicht op het moment dat ze daar aan het poetsen was - herbeleefde. "Het is gewoon verschrikkelijk", zegt ze. "Wéér iemand die voor het leven verminkt zal zijn, net als ik. Ik wéét waar die vrouw voorstaat en het is de hel."
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sara Delaere

  Waaauw wat een sterke positieve vrouw ben je Marina! Ik hoop samen met jou en nog veel anderen dat ze veel steun zal krijgen,dat zal ze zeker nodig hebben. Dan nog maar te zwijgen welke lijdensweg ze zal moeten afleggen...Ben er echt niet goed van...Nogmaals veel sterkte en moed gewenst. RESPECT!!!

 • GASTON DE WINTER

  Chapeau Mvr, je moet er de moed maar voor hebben!!!!

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Proficiat aan deze mevr. die wil helpen voor een onbekende ! Dat verdient meer . En onze politiekers die tellen hun stemmen ....

 • Ton Aerts

  Bewijs dat je sterk bent en een goed hart hebt.

 • Philomena Vanderweyen

  Positief verhaal van deze sterke dame,word hier heel stil van wat moet het dan niet zijn voor deze twee dames,wens hen beiden heel veel sterkte.