Slachtoffer zuurgooier Delhaize: "Zoals ik Greet Rouffaer nodig had, wil ik er voor dit slachtoffer zijn"

Marina Tijssen (56) leeft drie jaar na zuuraanval nog altijd met pijn

Marina Tijssen en haar man Frank van der Putten. Marina werd ooit met zuur aangevallen in de Delhaize. Ondertussen is ze weer aan het werk.
Jan Aelberts Marina Tijssen en haar man Frank van der Putten. Marina werd ooit met zuur aangevallen in de Delhaize. Ondertussen is ze weer aan het werk.
De brutale zuuraanval op een 40-jarige vrouw aan het Antwerpse Sint-Jansplein, deed de Olense poetsvrouw Marina Tijssen gisteren huiveren. Want zij maakte ruim drie jaar geleden exact hetzelfde mee in een Antwerpse Delhaize. "Ik zou zo kunnen wenen, omdat ik wéét welke lijdensweg haar te wachten staat", aldus Tijssen die de zwaargewonde vrouw later graag zou ontmoeten indien ze dat zelf wil. "Zoals ik Greet Rouffaer nodig had om te kunnen geloven dat het ooit beter wordt, zo wil ik er ook voor dit slachtoffer kunnen zijn."

Toen Marina Tijssen in de wagen het nieuws van de zuuraanval op het Sint-Jansplein vernam, leek het alsof ze haar eigen horror op 20 februari 2015 - een man gooide toen in een Antwerpse Delhaize zwavelzuur in haar gezicht op het moment dat ze daar aan het poetsen was - herbeleefde. "Het is gewoon verschrikkelijk", zegt ze. "Wéér iemand die voor het leven verminkt zal zijn, net als ik. Ik wéét waar die vrouw voorstaat en het is de hel."
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Ik heb compassie met die vrouw (de schade die men haar heeft aangedaan, littekens voor het leven), maar vooral veel bewondering. Ondanks alles blijft deze vrouw haar inzetten voor anderen, ze blijft een prachtig mens. Ik vind dat men dit soort criminele daden (zuuraanvallen) zou moeten bestraffen als moord. Ik wens haar veel sterkte en moed!

 • Sara Delaere

  Waaauw wat een sterke positieve vrouw ben je Marina! Ik hoop samen met jou en nog veel anderen dat ze veel steun zal krijgen,dat zal ze zeker nodig hebben. Dan nog maar te zwijgen welke lijdensweg ze zal moeten afleggen...Ben er echt niet goed van...Nogmaals veel sterkte en moed gewenst. RESPECT!!!

 • GASTON DE WINTER

  Chapeau Mvr, je moet er de moed maar voor hebben!!!!

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Proficiat aan deze mevr. die wil helpen voor een onbekende ! Dat verdient meer . En onze politiekers die tellen hun stemmen ....

 • Ton Aerts

  Bewijs dat je sterk bent en een goed hart hebt.