Slachtoffer zinloos geweld getuigt

.
VTM Nieuws .
Een leerling die dinsdagavond na school werd afgetuigd door leeftijdsgenoten, doet anoniem zijn verhaal. Hij vertelt hoe hij in een straatje werd gelokt. Daar kreeg hij plots klappen. De beelden van het zinloos geweld verschenen op social media en werden massaal gedeeld.

Volgens het slachtoffer heeft hij klappen gekregen van acht mensen in het totaal. Hij verloor ook even het bewustzijn. Het was de ex van de tiener die alles toevallig zag gebeuren en een einde maakte aan het geweld.

De moeder van het slachtoffer overtuigde haar zoon om naar de politie te stappen en klacht in te dienen. De minderjarige die hem aanviel, zou volgens het slachtoffer niet aan zijn proefstuk toe zijn. Hij werd ondertussen voor minstens drie maanden in een jeugdherstelling geplaatst.

Het slachtoffer herstelt nog van zijn verwondingen. Als hij terug naar school kan, zal hij daar ook psychologische ondersteuning krijgen om het voorval te verwerken.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kristel van iersel

  Het is gewoon erg, de persoon die dit overkomt houd daar echt een trauma aan over, hij gaat dit heel zijn leven meedragen en de aanvallers worden beloond door de aandacht die daar op volgt, want iedereen heeft er bang van en worden door de vrienden als cool gezien, in sommige gevallen zouden ze toch beter een uitspraak geven als volwassen en niet als minderjarige

 • robert dumortier

  Een veel grotere straf geven en de staaten laten poetsen!

 • Lilian Swazyk

  Belachelijk! Sterkte jongeman.

 • johan arits

  Wat met de ouders van die daders, zijn ze niet mede verantwoordelijk . Laat het gerecht eens een voorbeeld stellen voor daders en ouders.

 • huib matthijssen

  Mn hart breekt voor de jongen.