Slachtoffer vecht voor leven na brutale ontvoering

PHOTO_NEWS
Drie mannen hebben met veel geweld een vierde man ontvoerd in Neder-over-Heembeek. Het slachtoffer werd later diezelfde dag in kritieke toestand aangetroffen in Schaarbeek terwijl de drie daders konden opgepakt worden in dezelfde gemeente. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket. De drie ontvoerders zijn dinsdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, aldus nog het parket.

"Een getuige belde maandag rond 15.40 uur de noodcentrale omdat op de Vilvoordselaan in Neder-over-Heembeek een man met geweld in een bestelwagen was gesleurd", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De beschrijving van de bestelwagen, die in de richting van Brussel was gereden, werd doorgegeven en een politiepatrouille merkte het voertuig rond 16.30 uur op in een carwash in Schaarbeek. Toen de agenten het voertuig en de drie inzittenden controleerden, stelden ze zowel in de wagen als op de personen bloedvlekken vast."

Het drietal werd opgepakt, er werd een veiligheidszone ingesteld en het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Intussen vond een andere patrouille eveneens in Schaarbeek op straat een man wiens handen vastgebonden waren met elektriciteitsdraad en die verklaarde ontvoerd en geslagen te zijn. De man, die in kritieke toestand verkeerde, werd naar het ziekenhuis overgebracht;

De drie verdachten, de 21-jarige M.E.B., de 24-jarige Z.S. en de 27-jarige Z.K., werden dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en door die laatste onder aanhoudingsbevel geplaatst. Wat het motief was voor de ontvoering, is nog niet duidelijk. Er zou op het eerste zicht geen link zijn tussen de drie verdachten en het slachtoffer.