Slachtoffer van straatoverval in Oostende krijgt petanquebal in gezicht

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
De Brugse onderzoeksrechter heeft twee mannen die illegaal in ons land verblijven, aangehouden op verdenking van een diefstal met geweld in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Tijdens de straatoverval werd een petanquebal in het gezicht van het slachtoffer gegooid.

Philippe B. (52) stond gisteren in Oostende aan een tramhalte toen hij benaderd werd door twee mannen. Ze gooiden een petanquebal in het gezicht van hun slachtoffer. Toen de man op de grond lag, kreeg hij ook nog een schop in zijn gezicht. De daders gingen aan de haal met de portefeuille van het slachtoffer.

In de Van Iseghemlaan werden Ahmed R. (32) en Dololei A. (25) al door de politie ingerekend. A. is alleszins niet aan zijn proefstuk toe. Hij liep eerder al tegen de lamp voor geweldplegingen en werd begin december nog tot één jaar effectieve celstraf veroordeeld voor zijn illegaal verblijf in ons land.

Beide verdachten zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdag beslist de raadkamer in Brugge of ze langer in de cel moeten blijven.