Slachtoffer: "Er hing al hele dag gasgeur, maar huisbaas wilde niet dat politie werd gebeld"

BELGA
Na de explosie op de Paardenmarkt gisteravond, was Nabil de eerste bewoner die het gebouw kon verlaten. "Er hing sinds 8 uur 's ochtends al een gasgeur, maar de huisbaas wilde niet dat er politie in het gebouw kwam."

Een aangeslagen Nabil deed vanochtend zijn verhaal op Joe. Hij is ervan overtuigd dat een gasexplosie de dramatische instorting van het gebouw heeft veroorzaakt. "Het IS een gasexplosie, ik was daar. Er hing sinds 8 uur 's ochtends al een gasgeur in het huis, die was er de hele dag lang. We hebben met de buren samen overlegd wat we moesten doen, want de huisbaas is naar het schijnt met vakantie in Egypte. We probeerden hem te bereiken, maar konden hem niet contacteren." Waarom ze de hulpdiensten niet belden dan? "Onze huisbaas wilde geen politie of een andere overheidsinstantie in zijn huis. We hebben dat al eerder gedaan, de politie gebeld, en hij vond dat niet oké. Ik had niet kunnen denken dat de gevolgen zo zwaar zouden zijn."

"Mijn Italiaanse buurman zei twintig minuten daarvoor nog dat, met die gasgeur, het huis zou kunnen instorten. Ik zei hem dat we op de dakverdieping wonen en dat er niets op ons zou vallen. En ineens is dat gebeurd. Dat vond ik zo raar, Antonio voelde precies dat er iets stond te gebeuren."

Nabil was de eerste die het gebouw kon verlaten na de explosie. "Het was echt een bom. De vloer ging eerst letterlijk naar boven en zakte daarna naar beneden. Ik heb het echt zo gevoeld. Ik was op de dakverdieping en het dak is op mij gevallen", aldus Nabil, die lichtgewond raakte. Hij verloor even het bewustzijn en werd een paar minuten later weer wakker. "Mijn voet zat vast. Ik probeerde mezelf te bevrijden en zag een opening tussen het puin."

"Ik heb geluk gehad, ik was van plan te gaan douchen en dat is op de eerste verdieping. Dan was het hele gebouw op mij gevallen. Nu stond ik naast een Ikeakast, die mijn lichaam gedeeltelijk heeft beschermd", zei hij aan Sven Ornelis. "Ik hoorde al mijn buren mijn naam roepen. Mijn onderbuur hoorde ik maar één keer roepen, daarna niet meer." Over het  lot van twee van zijn "beste vrienden", die ook zijn buren waren, heeft Nabil voorlopig geen nieuws.
122 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bert De Grootte

  Als het brandt dan bel je toch ook eerst de brandweer. Als er iemand een ongeluk heeft de ambulance en als er gasgeur is de netbeheerder. Wordt van kleins af in school meegegeven. mijn zoon van vijf wist het al

 • Sabine Spitaels

  Als ik een gasgeur waarneem zal niemand maar dan ook niemand mij tegenhouden om hiervoor de juiste instanties te bellen. Dus al dat gezever over "we mochten niet van de huisbaas" of "we durfden niet" is overbodig. Erg wat gebeurd is, maar de bewoners of degene die vermoedden dat er een gasgeur hing gaan hier niet vrijuit.

 • Karl Huysmans

  Said!!!!niet overdrijven??????? Als Nabil de brandweer of het is al eender welke instantie had gebeld,hadden er nu geen doden,gewonden en geen leed geweest.

 • Gaston De Winter

  Daar is zeker een reukje aan ?????

 • Jeanne Delvoy

  Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal.Straffe boutades lees je met hopen.Geef het onderzoek een kans.Net zoals bij miss België worden hier mensen veroordeeld omwille van hun achtergrond zonder kennis van enige feiten.Holle woorden komen uit holle vaten.