Slachthuis dat vergunning kwijtspeelde na fraude met vervaldata verandert naam in 'Qualibeef'

Veviba was in maart zijn vergunning kwijtgespeeld. Het slachthuis was in opspraak gekomen nadat er fraude met de vervaldata van vlees werd vastgesteld.
RV Veviba was in maart zijn vergunning kwijtgespeeld. Het slachthuis was in opspraak gekomen nadat er fraude met de vervaldata van vlees werd vastgesteld.
Slachthuis Veviba uit Bastenaken wil de activiteiten herstarten onder de nieuwe naam 'Qualibeef'. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF donderdag.

De familie Verbist heeft aangekondigd het management van Veviba te verlaten, maar blijft daarbij aandeelhouder. Groep Verbist engageert zich om vers kapitaal in het slachthuis te injecteren en maakt de weg vrij voor eventuele partners.
Het federaal voedselagentschap FAVV wilde pas een vergunning toekennen aan Veviba op voorwaarde dat de experts van de investeringsmaatschappij van het Waalse gewest, Sogepa, aan het hoofd blijven. Volgens de RTBF zal dat ook het geval zijn omdat interimmanager Christian Kerkhofs de CEO wordt van het bedrijf. Het personeel van Vebiva zal overgenomen worden door Qualibeef.
Veviba was in maart zijn vergunning kwijtgespeeld. Het slachthuis was in opspraak gekomen nadat er fraude met de vervaldata van vlees werd vastgesteld.

Het bedrijfsterrein van Veviba in Bastenaken.
Belga Het bedrijfsterrein van Veviba in Bastenaken.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Politieke partijen, politica's, ziekenbonden en andere deden dit ook al.

 • Jan Verstrepen

  Ze mogen dus weer hun vergift verkopen, een ander etiket hetzelfde rotte giftige vlees maar geen vuiltje aan de lucht. Corrupte boel hier waar zit De Wever hij was toch voor de Vlamingen of was het om ze te vergeven met vergift.

 • Kathy Walraeve

  Opgelost: zelfde verrot vlees maar ... met een andere naam op het ticket! Alleen hier is dit mogelijk!

 • Giwdul Reobv

  Oud vlees in nieuwe verpakking?

 • Sobek Wessels

  En zo gaat dat hier in dit volledig corrupte land !! Dat is zoals een veroordeelde politicus die niet meer in de politiek mag , die veranderd gewoon zijn naam en voila !! Zoals Fientje Moerman Nu Rebecca Vanden Broucke en hopla ze kan weeral verder sjoemelen ! En zo iemand willen ze dan als voorzitter van het grondwettelijk hof ?? hoe ziek is dat !!