Sky Towers hertekenen Oostendse binnenstad

Vooral de Sky Towers van 100 en 85 meter hoog of 29 en 26 bouwlagen zullen in het oog springen.
rv Vooral de Sky Towers van 100 en 85 meter hoog of 29 en 26 bouwlagen zullen in het oog springen.
Vastgoedgroep Degroote zal in de komende jaren twee grote projecten ontwikkelen in Oostende. Vooral het project op de site van de hotelschool aan het station in Oostende zal het beeld van de badstad hertekenen. Er komen op de site 485 appartementen in verschillende volumes. Vooral de Sky Towers van 100 en 85 meter hoog of 29 en 26 bouwlagen zullen daarbij in het oog springen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

“We bouwen niet enkel appartementen, maar een volledig nieuwe wijk met een viersterrenhotel met een 120-tal kamers, 3000m² kantoren, 2000m² residentieel ondersteunende winkels, en tot slot een publiek toegankelijke skybar en health center als bekroning op de twee SKY Towers. 

Verder voorziet de site nog in een ondergrondse rotatieparking van een 150-tal éénheden en een ruime residentiële ondergrondse parking van een 500-tal plaatsen. We zetten op deze centrumlocatie ook sterk in op fietsen in de stad en realiseren de grootste fietsparking van de stad met in totaal meer dan 2000 fietsplaatsen voor bewoners en bezoekers”, licht David Degroote toe. 

De eis van de stad was vooral dat het project open zou getrokken worden. De grondoppervlakte van de totale site bedraagt 17.000m². Hiervan wordt ruim 10.000m² aangelegd onder de vorm van diverse pleinen. Degroote zal ook bouwen in de Troonstraat. Hier wordt al binnen 8 maanden gestart met de bouw van The Waves met 430 appartementen langs de Wellington renbaan. Er wordt gestart met bouwen op de parking van de Hogeschool Vives waardoor de school nog een jaar langer kan blijven. Hier komen vier volumes tot 14 bouwlagen. 

Vooral de Sky Towers van 100 en 85 meter hoog of 29 en 26 bouwlagen zullen in het oog springen.
rv Vooral de Sky Towers van 100 en 85 meter hoog of 29 en 26 bouwlagen zullen in het oog springen.23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marguerite belsack

  nu dat ze hier alles ondergronds (aan de dijk en zijstraten) naar zeep geholpen te hebben gaan ze het ook bovengronds doen. proficiat

 • Franky Vanhoof

  Verschrikkelijk!

 • Chantal Van Herck

  en nu gaan ze hoger! Meer! Kleiner! Minimale kwaliteit! Weg met de rust!!!! Dit kan alleen als er iemand rijker van wordt rarara wie???? Ik alvast niet! Dat kan alleen in België !!!!

 • Karl Soubry

  Ben zeker geen fan van de SOS Vandelanotte , maar vind het een meerwaarde voor de mercatormarina en het hazegras!

 • Erik Desloover

  Gans dat project en wijk trekt op niks.