Situatie normaliseert in supermarkten

BELGA
In de supermarkten is het dit weekend opnieuw rustiger en minder winkelrekken zijn leeg. Dat hebben verschillende supermarktketens gemeld. De situatie heeft zich dus genormaliseerd in vergelijking met de afgelopen weken, zelfs al wordt er nog steeds veel gekocht. De ketens blijven benadrukken dat er geen tekort is aan producten.

Delhaize meldt dat er in het weekend opnieuw minder klanten zijn in de winkels. "De volumes die aangekocht worden blijven groot, aangezien de klanten meer voorraad kopen dan normaal, maar de situatie is veel beter beheersbaar", zegt woordvoerder Roel Dekelver. "We hebben vooral 's ochtends veel volk en minder in de namiddag. Onze rekken zijn bovendien heel de dag gevuld." Delhaize heeft wel de capaciteit van zijn ‘home delivery’-dienst verdubbeld, die thuisleveringen mogelijk maakt.


Ook bij Carrefour komt er minder volk over de vloer dit weekend. "Onze klanten voelen zich gerustgesteld door de maatregelen die we nemen in onze winkels, in het bijzonder het toelaten van maximaal één klant per 15 vierkante meter", aldus woordvoerster Ariane Goossens.  De ketens benadrukken dat er absoluut geen tekorten zijn in de voorraden van de winkels, en vragen dus aan de klanten om niet meer te kopen dan nodig. "We beschikken over voldoende volumes in de opslagplaatsen, ook van pasta en toiletpaper", zegt Dekelver. "Het heeft absoluut geen nut om thuis voorraden aan te leggen. We vragen ook aan onze klanten om respect te tonen voor onze medewerkers die onder druk werken, in uitzonderlijke omstandigheden."

Bij Colruyt zijn in de distributiecentra de voorraden van alle essentiële producten weer aangevuld. Ook de toestroom van producten naar de winkels verloopt normaal, waardoor er geen enkel risico is op tekorten.
"De regels van sociale distancing zorgen ervoor dat de rekken regelmatiger kunnen worden aangevuld, waardoor onze medewerkers de klanten beter kunnen helpen", aldus woordvoerster Nathalie Roisin. "Het werk in de distributiecentra blijft intens en we hebben de bevoorrading van de winkels kunnen versterken." Vanaf maandag is ook de online inkopendienst Collect&Co bovendien opnieuw beschikbaar. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Beetje bij beetje krijgt de regering de situatie onder controle en het kon nog veel beter indien de bevolking wat meer discipline toonde

 • Herbert Verbeeck

  Fantastische job, al die winkelmedewerkers. Je moet het maar doen in die gekte. Aan al die mensen die vandaag hun job nog uitvoeren, post, zorg, huisvuil, wegen en vele anderen, bedankt! Jullie houden de boel nog enigszins draaiende !!

 • Jan Hendrickx

  Bij ons in carrefour is het al 10 dagen geleden dat ik er een rol wc gezien heb ,ben er sinds dan 4x geweest , bij opening in voormiddag ,namiddag en tegensluitingstijd ,geen rol te krijgen geld ook voor melk eieren pasta enz .. triestig

 • Stefan Leys

  Wacht tot de overheid komt met haar financiering voor technisch werklozen, uitstel van afbetaling leningen, huur en diets meer... hebben ze plots terug koopkracht en kan de volgende hamstergolf terug starten... en als maatregelen ten einde lopen, hebben ze plots geen geld meer om hun achterstallen bij te benen... triestig land dit. Zij die sparen en niet zot doen met hun geld, zullen weer mogen opdraaien voor alles.

 • Juliette Nijs

  dat de promoties weg zijn zal ook al heel wat doen, want dat gaf zelf voor corona al altijd lege rekken en overdreven gehamster! ik vind dat er altijd een maximum/klant(enkaart) zou moeten opstaan bij promoties, zou heeft iedereen kans om van de promoties te genieten ook.