Site van Coca-Cola in Heppignies geblokkeerd: geen bevoorrading van scholen en bedrijven

AFP
De site van Coca-Cola in Heppignies (Henegouwen) is vandaag geblokkeerd door een vakbondsactie. De blokkade zou nog een hele dag duren. Aanleiding voor de actie zijn de plannen van het drankbedrijf om een deel van zijn activiteiten te delokaliseren, waardoor er zes banen zouden verdwijnen in Fleurus.

In totaal zouden op de verschillende sites van Coca-Cola in ons land (in Hasselt, Gent, Heppignies en Chaudfontaine) 66 banen verdwijnen, zo raakte eerder al bekend. Een deel van de activiteiten verhuist tegen volgende zomer naar Bulgarije.

Als gevolg van de vakbondsactie in Heppignies kunnen er geen vrachtwagens meer in of uit het verdeelcentrum rijden. Van daaruit worden scholen, bedrijven en handelszaken bevoorraad.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marco Tersago

    Hupla, het gijzelen is weer begonnen. Al wil ik wel nuanceren dat ik Coca Cola hun aankondiging ook maar niets vind. Dit is echter het proces versnellen en weeral een fout signaal geven aan de buitenwereld. Het lijkt net of de mensen willen niet meer werken.