Sit-in aan Dienst Vreemdelingenzaken: "Wij zullen acties blijven voeren tot kinderen niet meer opgesloten worden"

Photo News
Bij een sit-in aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft het collectief #NotInMyName vandaag nogmaals duidelijk gemaakt dat het beleid van de federale regering hen zwaar tegen de borst stoot. "Wij zullen acties blijven voeren tot kinderen niet meer opgesloten worden", klinkt het.

Het stuk van Antwerpsesteenweg tussen de DVZ en het Maximiliaanpark in Brussel werd omstreeks 17 uur door de politie afgesloten voor de sit-in. De protestanten namen de straat al zittend over.

In de aanwezigheid van migranten die in het Maximiliaanpark verblijven en nieuwsgierig mee kwamen luisteren, sprak het collectief via verschillende sprekers hun boodschap uit: "De gesloten centra moeten toe en kinderen mogen niet opgesloten worden".

Photo News

Aanleiding voor het protest is de opsluiting van een tweede gezin in centrum 127bis in Steenokkerzeel. Een moeder uit Azerbeidzjan en haar vijf kinderen verblijven sinds 3 september in de nieuwe woonunits, in afwachting van een uitzetting. Het Servisch gezin dat gisteren wegliep uit een open terugkeerwoning nadat ze eerst in het centrum zaten, werd vandaag teruggevonden. De vrouw en haar vier kinderen worden teruggebracht naar de family units in 127 bis.

Naast de actie aan de DVZ vonden er vandaag nog zeven gelijkaardige acties plaats van het collectief plaats in Sint-Gillis, Elsene, Namen, Bergen, Luik, Aarlen en twee in Gent.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • vanaeken jokke

  Een 100 tal personen bij elkaar gekregen en hoeveel actie groepen doen er aan mee.Wat volk die doppen en niet weten wat doen komen eens kijken.

 • ROBERT GERTS

  Ontslagen en anderen, die hun job wel doen aannemen. Linkse rakkers!

 • Hendrik Peetersen

  Graag wil ik ook ergens mijn mening gaan verkondigen en op straat gaan zitten, helaas moet ik op doordeweekse dagen acht uur werken. ( ik heb ook geen bakfiets en geitenwollensokken, spijtig .)

 • Gilles Standaert

  Wat is het toch fijn om van alles en nog wat te eisen, als een ander de rekening maar betaald.

 • jos robben

  links is het failliet van de maatschappij